Život

Bosna i Hercegovina 42. zemlja u svijetu po dobročinstvu

Bosna i Hercegovina 42. zemlja u svijetu po dobročinstvu
Foto: Pexels/Matthias Zomer | Bosna i Hercegovina 42. zemlja u svijetu po dobročinstvu
NN

BEOGRAD – Bosna i Hercegovina je u prošloj godini bila 42. zemlja u svijetu po dobročinstvu, saopštila je Fondacija za podršku dobrotvornim organizacijama.

Srbija se nalazi među tri zemlje, uz Češku i Kinu, koje su ostvarile najveći napredak u dobročinstvu tokom 2021. godine.

Sa prošlogodišnje 48. pozicije brojna dobra djela građana i kompanija podigla su Srbiju na 27. mjesto, od ukupno 119 zemalja, koje su učestvovale u istraživanju.

U 2021. godini najhumanija je bila Indonezija, iza koje slijede Kenija, SAD, Australija, Novi Zeland, Mjanmar... Kada je riječ o zemljama regiona, Bugarska je na 54. mjestu, Mađarska na 62...

U saopštenju piše da globalna agencija za istraživanja Galup svake godine vrši istraživanje za ovaj Indeks i mjeri tri vrste ponašanja  donacije u novcu, pomoć nepoznatim osobama i volontiranje za dobrotvorne ciljeve.

Svjetski indeks davanja koji svake godine pravi Fondacija za podršku dobrotvornim organizacijama predstavljen je u Njujorku na 77. zasjedanju Generalne skupštine UN.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije