Život

Ciljeve i želje za 2023. godinu zapišite između inspirativnih korica

Ciljeve i želje za 2023. godinu zapišite između inspirativnih korica
Foto: N.N. | Ciljeve i želje za 2023. godinu zapišite između inspirativnih korica

Gotovo da i nema dobro organizovane osobe koja svakodnevne zadatke i obaveze ne bilježi u godišnji planer, što i nije pretjerano čudno jer svi znamo da je lakše ispunjavati obaveze ako planove bilježimo na komad papira, ili u ovom slučaju - u planer.

Iako će neki reći da im u današnje vrijeme uz pametne telefone i ostalu modernu tehnologiju klasičan planer ne treba, mnogi još vole svoje obaveze, dogovore i podsjetnike upisivati u lijepe, šarene bilježnice koje stoje na radnom stolu ili putuju u torbi s nama. Korištenje planera brzo će promijeniti način na koji pristupate svom danu, a zaboravljeni rokovi i dogovori ostaće samo loša navika.

Planere je moguće pronaći u brojnim dimenzijama, oblicima i veličinama, ali najkorisniji su oni koji su dovoljno veliki da se u njih mogu upisati sve obaveze, ciljevi i planovi, a opet dovoljno mali i praktični da ih uvijek možemo nositi sa sobom.

Bez obzira na to radi li se o poslovnom planeru u koji ćete bilježiti ciljeve i zadatke ili ste u potrazi za nešto ličnijim dnevnikom za šoping-listu, druženja ili putovanja, lakše je organizovati se kada sve imamo zapisano.

A s obzirom na to da se nalazimo na samom kraju godine, ovo je idealno vrijeme da nabavite svoj novi planer koji će vas pratiti u narednih 365 dana. Osim što su funkcionalni, planeri kakve danas možete pronaći na tržištu izgledaju i jako lijepo pa baš poput svih ostalih malih stvari u životu olakšavaju obavljanje svakodnevnih obaveza.

Osim praktičnosti, koja je glavna karakteristika planera, možete uživati i u njihovom osebujnom dizajnu, tako da vam planiranje više neće tako teško padati.

Prvi korak ka ostvarivanju ciljeva i želja je njihovo zapisivanje. Dati pisani oblik cilju koji želimo ostvariti znači povećati mogućnost njegove realizacije, pokazala su mnoga istraživanja.

Ljudi koji redovno zapisuju svoje želje češće ih uspijevaju ostvariti te svoje snove i planove za 2023. godinu zapišite između lijepih i inspirativnih korica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije