Život

Dječaku ostvarili san: Okušao se kao vozač tenka

Dječaku ostvarili san: Okušao se kao vozač tenka
Foto: Printscreen YouTube | Dječaku ostvarili san: Okušao se kao vozač tenka

Tenkisti vojnog korpusa Baltičke flote ispunili su novogodišnju želju dječaka Maksima iz Kalinjingrada, siročeta iz centra za pomoć djeci ostaloj bez roditeljskog staranja "Nadežda", izjavio je predstavnik Baltičke flote, kapetan prvog ranga Roman Martov.

On je objasnio da je 12. godišnji dječak "poželio da sazna šta je to pravi borbeni tenk".

Komandant tenkovskog voda, poručnik Maksim Kartalov pokazao je gostu tenk T-72B3M i ispričao mu o glavnim karakteristikama, borbenim mogućnostima i prednostima koje posjeduje u odnosu na slična borbena vozila. Radoznalom dječaku su ispričali gdje se u tenku nalazi municija, čime su naoružani tenkisti, gdje se čuva njihovo lično oružje i kako međusobno kontaktiraju.

Zatim se Maksim okušao na mjestu vozača, nakon čega je zajedno sa komandantom tenkovskog voda aktivirao motor i ciljao kroz nišan "Sosna-U" glavnog oružja T-72B3M – glatkocijevnog topa kalibra 125 milimetara.

Prošle nedjelje su piloti pomorske avijacije Baltičke flote ispunili novogodišnju želju još jednog dječaka, 11. godišnjeg Artjoma iz Kalinjingrada, koji je maštao da bude u kokpitu lovca.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije