Život

Došao iz Njemačke i šestočlanoj porodici donirao novac da kupe kuću (VIDEO)

Došao iz Njemačke i šestočlanoj porodici donirao novac da kupe kuću (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube | Došao iz Njemačke i šestoročlanoj porodici donirao novac da kupe kuću (VIDEO)

Reportaža o porodici Vukosavljević dirnula je mnoga srca iskrenih prijatelja ljudskih sudbina. Dobrotvor Nazim Halitović, rodom iz Paljeva kod Tutina, doputovao je specijalno iz Njemačke da upozna zaboravljenu šestoročlanu porodicu i uruči novac za kupovinu kuće ovoj namučenoj porodici.

Radost na licima tri prelijepe djevojčice nije mogla da se sakrije, a pale su i suze radosnice jer je dobrotvor iz Njemačke ispunio njihove dvije velike želje, pored one najveće da im brat ozdravi, pošto mališan boluje od cerebralne paralize.

"Ja bih se puno zahvalila čika Nazimu", kroz suze je rekla jedna od sestara.

Veliki dobrotvor Nazim šestočlanoj porodici omogućio je veliku kuću sa dvorištem i kupatilom.

"Mi smo želeli da napravimo kuću porodici Vukosavljević, međutim pojavilo se nešto bolje, a to je još veća kuća sa većim dvorištem i kvadraturom i odlučili smo da zajednički kupimo kuću ovoj porodici kako bi i oni osetili sreću na ovoj zemaljskoj kugli. Iz tog razloga se danas nalazim kod njih i želim im sve najbolje u životu, kako sebi tako i njima", poručio je Nazim Halitović.

On je zajedno sa svojom porodicom i sinovima donirao je ukupno 20.000 evra.

"Nisam došao ovdje da se eksponiram, već da podstaknem druge ljude koji imaju mogućnosti da pomognu drugima bez obzira na njihovu vjeru i naciju, svakom čovjeku koji je u nevolji", rekao je on.

Marina Vukosavljević, majka četvoro djece, nije mogla da sakrije suze i zahvalnost.

"Pre svega hvala vam puno, i čika Nazimu i njegovoj porodici što su nam pomogli i izašli u susret mojoj deci, nama i ne treba, bitno je da se njima obezbedi krov nad glavom i da imaju uslove za normalan život. Kad sam vas prvi put videla osećala sam se sigurno, isto kao i kada su nam javili da će nam biti ispunjena želja i da će moja deca imati krov nad glavom i da će početi da se smeju", rekla je zahvalna Marina Vukosavljević.

Svoju zahvalnost izrazio je i Goran Vukosavljević glava namučene i zaboravljene porodice.

"Verovao sam pre svega u Boga. Želim da se zahvalim Nazimu, bratu, koji je sve ovo učinio za nas, a i svima onima koji su učestvovali, koji su ispunili naše želje. Želim da se zahvalim i Sari Bero koja je priskočila u pomoć i obezbedila auto za sina koji je bolestan. Svim ženama koje su bile tu uz nas i nisu nas ostavile,  već su počele akciju prikupljanja i njima Bog da da svako dobro", poručio je domaćin.

Snijeg koji je napadao tokom noći nije spriječio Goranovu suprugu i ćerke da obiđu svoj novi dom u kojem će ova porodica imati normalne uslove za život koje su im dobri ljudi obezbijedili.

"Ni u snovima nisam mogla da se nadam ovome, ja koja oca nemam, siroče sam, od danas vas smatram ocem, u srcu ću vas nositi do kraja života", izjavila je Marina.

"Danas je rođendan Anđelini i ovo najlepši poklon za njen rođendan", krzo suze je rekla majka Marina, koja nije mogla da sakrije emocije, kao i njene kćerke koje se nisu odvajale iz naručja dobrotvora.

Podsjetimo, članovi šestočlane porodice Vukosavljević iz Rožaja nisu imali osnovne uslove za život, živkeli su u 20 kvadrata. Nisu imali kupatilo, kuhinju, sobu za svoju decu. Uz to su pravi su borci, jer imaju sina koji boluje od cerebralne paralize, a mališan je do sada imao 24 operacije. Pa bez osnovnih uslova za život ni bolesnom dečaku Bogdanu nisu mogli da olakšaju život, izvijestio je humanitarac Hido Muratović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije