Život

Dva brza trika za skidanje mrlja od laka za nokte sa odjeće

Dva brza trika za skidanje mrlja od laka za nokte sa odjeće
Foto: N.N. | Dva brza trika za skidanje mrlja od laka za nokte sa odjeće

Prosuli ste lak za nokte na omiljeni komad odjeće ili tepih! Nemojte paničiti jer uz ove trikove neće ostati čak ni najmanji tragovi mrlja.

Kada lak za nokte prolijete na odjeću ili namještaj, često mislite da tu nema spasa i da je vrijeme da tim predmetima više nema spasa. No, to ne mora biti tako.

Ukoliko je riječ o odjeći, možete je spasiti, ali važno je zapamtiti da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje podijelili su dva jednostavna načina.

Metoda hlađenja

Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvakaće gume pomaže u njenom uklanjanju s odjeće, sada znate da isto možete napraviti i s lakom za nokte. Namakanje vode u lak za nokte na odjeći samo će pogoršati situaciju, stoga biste, što je brže moguće, trebali s odjeće skinuti veće dijelove laka te je staviti u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite s odjeće.

Metoda odstranjivanja

Namočite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte te lagano tapkajte mrlju, nikako je nemojte trljati. Uvijek koristite odstranjivač bez acetona kako biste spriječili moguće oštećenje materijala. Nakon što se uklonili veći dio laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odjeće te stavite u veš mašinu na hladno pranje.

(Večernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije