Život

Evo gdje nikada ne sušite posteljinu

Evo gdje nikada ne sušite posteljinu
Foto: Youtube / Printscreen | Evo gdje nikada ne sušite posteljinu
Nezavisne novine

Stručnjaci ističu da prilikom sušenja posteljine postoji jedna greška koju svi prave, a to je sušenje na radijatorima - osim što može biti opasno, istovremeno izaziva vlagu u kući, a povećava i potrošnju energije.

Nikada ne stavljajte mokre tkanine na radijatore - iako može biti primamljivo osušiti svoju posteljinu direktnim postavljanjem na radijator, to nije preporučljivo sa sigurnosne tačke gledišta jer postoji potencijalni rizik od požara.

Prekrivanjem radijatora vlažnom tkaninom može doći do nakupljanja neželjene kondenzacije, što dovodi do vlage ili buđi.

Korištenje radijatora za sušenje posteljine ili odjevnih predmeta istovremeno može negativno uticati na vaše račune za grijanje jer ne omogućava pravilnu cirkulaciju vazduha pa će vašoj kući trebati više vremena da dostigne željenu temperaturu i samim tim će povećati potrošnju energije.

Takođe, preporučuje se da prilikom sušenja veša u unutrašnjosti vaše kuće provjetravate prostorije. Kako bi se izbjegla vlaga u zatvorenom prostoru koja može dovesti do buđi, pokušajte redovno otvarati prozore kako biste omogućili slobodno kretanje vazduha i omogućili da vlažni vazduh izađe.

Ne zaboravite redovno prati i mijenjati posteljinu, bar jednom sedmično kako biste bili sigurni da su vaše posteljine čiste i svježe.

Takođe stručnjaci ističu da je veoma važno da ispeglate posteljinu odmah nakon što je osušite, prenosi "Klix".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije