Život

Fotografija Kristine Kovač izazvala revoluciju: "Mi smo žene, a ne lutke"

Fotografija Kristine Kovač izazvala revoluciju: "Mi smo žene, a ne lutke"
Foto: Screenshot/Instagram | Fotografija Kristine Kovač izazvala revoluciju: "Mi smo žene, a ne lutke"
N.N.

Domaću javnost uzdrmala je fotografija Kristine Kovač, na kojoj se vide tragovi godina - ima sijede u kosi i lice joj ima bore.

Činjenica je da živimo u doba "ejdžizma" u kome se glorifikuju savršenstva i dozvoljavaju samo mladost i ljepota.

Za mnoge ljude su godine i starenje tabu tema od koje imaju panični strah, pa troše mnogo vremena i novca kako bi pokušali da zaustave vrijeme.

Ličnosti iz javnog života su konstantno izložene kritikama i sudu javnosti.

Zato se najčešće na sve moguće načine trude da izgledaju kao da su obrnuli točak vremena - retuširaju fotografije, posjećuju estetske hirurge, a nekad, kada smatraju da više nisu u godinama za fotografisanje, jednostavno napuste scenu.

Lakše im je nego da čitaju komentare na račun svog "starog" izgleda.

Okupljanje ekipe serije "Seks i grad" donelo je mnoštvo negativnih komentara na račun glavnih glumica Sare Džesike Parker, Sintije Nikson i Krstin Dejvis. Od emitovanje posljednje epizode prošle je 17 godina i glumice su, vjerovali ili ne, ostarile.

Iako su podjednako moderne, kao u jeku popularnosti kultne serije, obožavaoci (istina, ne svi) ne mogu da im oproste što više nisu mlade. Na sav njihov uspjeh i ostvarenost, svijet im je kratko i surovo odgovorio: "Stare ste".

I domaću javnost uzdrmala je fotografija Kristine Kovač, na kojoj se vide tragovi godina - ima sijede u kosi i lice joj ima bore, prenosi Lepa&Srećna.

Pošto su se pojavili negativni komentari i pokoji naslov koji primećuje da "nije ista kao od prije 20 godina", mnoge žene iz javnog života, među kojima su Ida Prester, Jelena Đoković, Ana Bebić, Anđelka Prpić riješile su da joj pruže podršku i same objave fotografije na kojima su u potpuno prirodnom izdanju sa svim nesavršenostima.

 "Podrška za Kristinu i sve nas žene pod pritiskom medija da budemo večno mlade, našminkane i plastificirane. Mi smo žene a ne lutke. Dosta degradacije! Žene, devojke, udružimo se u borbi za pravo da budemo što želimo i kakve jesmo. Postam svoje fotke upravo u ovom trenutku, bez ikakve šminke, filtera i s pristicem na celu. Postajte i vi svoje",  prvo je Kristini podršku pružila hrvatska pjevačica, a onda joj su joj se pridružila brojne žene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije