Život

Frizeri Mrkonjić Grada sav dnevni prihod i donacije daju za mališane s poteškoćama u razvoju

Frizeri Mrkonjić Grada sav dnevni prihod i donacije daju za mališane s poteškoćama u razvoju
Foto: Dragan Kaurin/ ustupljena fotografija | Frizeri Mrkonjić Grada sav dnevni prihod i donacije daju za mališane s poteškoćama u razvoju

MRKONJIĆ GRAD - Frizeri iz Mrkonjić Grada sav prihod od pružanja svojih usluga, kao i sve dobrovoljne donacije ostvarene danas, doniraće djeci sa poteškoćama u razvoju.

Ovu, sad već tradicionalnu, akciju sprovode povodom Nedjelje djeteta, a i ove godine očekuju veliki odziv s obzirom na to da ih njihovi sugrađani do sada nisu iznevjerili.

Zanimljivo je da nije potrebno doći na šišanje da podržite ovu akciji, jer će u 11 frizerskih salona biti postavljene donatorske kutije za one kojima usluge taj dan nisu potrebne.

Ovo je za "Nezavisne" potvrdio jedan od učesnika, frizer Draško Kaurin.

"Cijene šišanja na ovaj dan ne postoje. Nije važno koliko ko izdvoji, jer je svaka donacija od neprocjenjivog značaja", kaže Kaurin.

U akciji će, pored Kaurina, učestvovati još deset frizera i to Dijana Vođenović, Ljiljana Bjelajac, Jelena Bojić, Nebojša Kaurin, Dragoslava Samardžija, Dragana Subašić, Gordana Mišanović, Gordana Mihajlica, Milenko Radić i Jovana Kojić.

Kako je istakla jedna od učesnica i osnivač ove ideje frizerka Dragana Subašić, odziv svake godine bude fantastičan.

"Imamo toliko mušterija taj dan da je prosto nemoguće sve primiti na šišanje i feniranje", kazala je Subašićeva za "Nezavisne".

Prema njenim riječima, mnogo ljudi taj dan procirkuliše salonom, a oni koji se ne mogu zadržati na šišanju i feniranju sredstva ubace u kutije i pomognu na taj način.

Kako dodaje njena koleginica Dragoslava Samardžija, ova akcija je njihov način da zajedničkim snagama pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Kao i dvije godine prije ove, sva prikupljena sredstva su unaprijed namijenili najmlađim sugrađanima, i to djeci sa poteškoćama u razvoju, a sve rade uz pomoć i podršku Centra za socijalni rad.

"Svake godine prikupimo impresivnu sumu novca koju raspodijelimo na određeni broj djece da svako dobije svoj dio, a da nije premalo", kaže Samardžija.

Podsjećamo da je ovo treća akcija humanih frizera Mrkonjić Grada te da je prethodnih godina ostvaren značajan rezultat.

Prve godine prikupili su i donirali između 4.000 i 5.000 KM, kada je u akciji učestvovalo njih šestoro, tako da se ove godine može očekivati zagarantovan uspjeh.

Učesnici ove akcije pozivaju sve Mrkonjićane, kao i sve ostale građane dobre volje, da se odazovu, da doniraju koliko mogu, a da se ujedno i ošišaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije