Život

Humanost na djelu: Komšije omogućile operaciju bolesnoj ženi

Humanost na djelu: Komšije omogućile operaciju bolesnoj ženi
Foto: Zlatan Čekić | Humanost na djelu: Komšije omogućile operaciju bolesnoj ženi

SANSKI MOST - Za potrebe operacije ugradnje vještačkih kukova Azemini Sinanović (66) iz sela Vrhpolje, nadomak Sanskog Mosta, prikupljeno je više od 20.000 maraka.

Prema riječima Tehvida Mahića, koordinatora ove humanitarne akcije, odazvao se veliki broj mještana ovoga sela, kako onih koji žive kod svojih kuća, tako i onih koji su danas razasuti širom svijeta.

"Azemina je od rođenja invalid i čitav život vezana je za invalidska kolica. U posljednje vrijeme, međutim, imala je velikih zdravstvenih problema i trpjela velike bolove, pa je bilo neophodno da se podvrgne operativnom zahvatu i ugradnji vještačkih kukova", kazao je Mahić.

Dodao je da zbog skromnih socijalnih primanja nije bila u mogućnosti da plati troškove operacije, pa su joj u pomoć pritekli komšije i drugi mještani.

"Akciju je pokrenulo lokalno udruženje žena, koje djeluje u našem selu, a nije trebalo mnogo  vremena da se uključe naši Vrhpoljčani od kojih veliki broj živi i radi u Njemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji i drugim evropskim zemljama", kazao je Mahić.

Prema njegovim riječima, prikupljeni novac biće dostatan da se obavi operativni zahvat, te da se potom Sinanovićeva uputi na liječenje u neko od domaćih banjskih lječilišta. Inače, Mahić je posjetio Sinanovićevu, koja je trenutno smještena u jednom staračkom domu u Sanskom Mostu gdje su joj osigurani adekvatna skrb i njega. "Presretna sam što su moji Vrhpoljčani ovo uradili za mene, sada znam da nisam sama i to mi daje dodatnu snagu. Hvala svima koji su omogućili moje liječenje", kazala je vidno uzbuđena Azemina Sinanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije