Život

Imao infarkt na auto-putu "Miloš Veliki", spasli ga na naplatnoj rampi

Imao infarkt na auto-putu "Miloš Veliki", spasli ga na naplatnoj rampi
Foto: Tanjug arhiva | Imao infarkt na auto-putu "Miloš Veliki", spasli ga na naplatnoj rampi

BEOGRAD - Brzom reakcijom zaposlenih Javnog preduzeća "Putevi Srbije" i hitne pomoći, spasen je život putniku koji je doživio infarkt na naplatnoj stanici "Lajkovac", na autoputu "Miloš Veliki".

Kako se navodi u saopštenju "Puteva Srbije", na Vaskrs, 2. maja, oko 14 sati, nedaleko od kabine za naplatu putarine u kojoj je u tom trenutku radila Jelena Sinđelić, zaustavio se automobil marke ševrolet kruz.

Vozač je otvorio vrata, pokušao da izađe, ali je pao pored vozila.

Jelena je odmah pritrčala i kad je počela da zove Hitnu medicinsku pomoć, uočila je njihova kola kako se približavaju naplatnoj stanici. Ona ih zaustavlja, a ljekara i medicinsku sestru odmah odvodi do čovjeka kome je pozlilo.

Po savjetu ljekara, polivala je čovjeka vodom i držala sve vrijeme infuzije iznad njegove glave.

Zahvaljujući Jeleninoj brzoj reakciji i Hitnoj medicinskoj pomoći, Nenad Pavlović, koji je doživeo infarkt miokarda, taj dan slaviće kao svoj drugi rođendan, prenosi Tanjug.

"Stvarno ne znam kako da zahvalim toj devojci! Život mi je spasla", uzbuđeno započinje svoju priču gospodin Pavlović i nastavlja:

"Kretao sam se autoputem 'Miloš Veliki', u smeru od Beograda prema Ljigu i kada sam se približio isključenju za Lajkovac, pozlilo mi je. Osećao sam jak bol u grudima, rukama i nogama, nesvesticu, mučninu i gubitak kiseonika. Jedva sam uspeo da otvorim vrata i srušio sam se..."

Taj dan Nenad Pavlović neće nikada zaboraviti, ali neće ni Jelena, ni ostali zaposleni u JP "Putevi Srbije", jer je dobijena još jedna bitka za život.

Humanost i hrabrost Jelene Sinđelić, njena odgovornost i požrtvovanost za ljudski život čine ponosnim sve zaposlene u JP "Putevi Srbije", ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije