Život

Instagram blog 'Test your fitness' priredio jedinstven sportski izazov

Instagram blog 'Test your fitness' priredio jedinstven sportski izazov
Foto: N.N. | Instagram blog 'Test your fitness' priredio jedinstven sportski izazov

​Instagram blog @test_your_fitness je za ljubitelje sporta ovog vikenda priredio zanimljiv izazov pod nazivom "Da li je CrossFit zaista najbolji sport?".

Glavna zvijezda ovog jedinstvenog događaja je bio Luka Đukić, jedan od najboljih CrossFit takmičara u Srbiji. Luka ove godine ima za cilj da se kvalifikuje na CrossFit games, najbitnije takmičenje na svjetskom nivou, a njegov trener kaže da je Luka toliko talentovan da će sigurno biti među TOP 3 na svjetskom nivou u budućnosti.

U saradnji s brojnim sportistima i klubovima njegov zadatak je bio testirati i pokazati vlastitu fizičku spremnost, sposobnosti i dostignuća kroz brojne aktivnosti: dizanje tegova, trčanje, plivanje, fitness, offroad i druge discipline.

Glavni događaj se održao u subotu, 14. septembra, u CrossFit centru Sarajevo gdje su Luka i Dino Smajić, trener kluba CrossFit Sarajevo, odmjerili snage u klasičnom CrossFit takmičenju testiranja izdržljivosti i kondicije, kao i dizanju maksimalnih težina na tegovima.

IZAZOV U PLIVANJU S ISMAILOM I NERMINOM

Pravi izazov je uslijedio u subotu naveče. Plivanje je sastavni dio CrossFita i bilo je interesantno vidjeti kako Luka i Dino plivaju sa profesionalcima iz plivačkog kluba Spid. Ekipa iz Spida prosto je oduševila cijelu ekipu bloga svojom energijom, posvećenošću i istrajnošću. Neopisivu motivaciju takmičarima pružio je Ismail Zulfić, dječak od osam godina koji pliva bez obje ruke.

Dino se trkao i s Nerminom Memićem, bh. paraolimpijskim plivačem koji je bez imalo muke pobijedio Dinu u disciplini plivanja.

IZAZOV NA BJELAŠNICI

Druženje na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Igmanu započelo je s ekipom Next Horizon BiH koja je napravila predivne snimke i fotografije momaka kako treniraju i uživaju u ljepotama naših olimpijskih planina. Na Igmanu ih je dočekao i svojevrstan izazov trčanja do vrha ski skakaonice. Pobjedu je odnio Dino, uz aplauz i podršku šetača i turista na Igmanu.

POBJEDNIK TEST YOUR FITNESS IZAZOVA

"Ovo je bio poseban vikend i izazov za mene. Drago mi je što sam ga prihvatio i što sam dokazao da, ako ste dovoljno dobri u CrossFitu, s lakoćom možete savladati i brojne druge sportske discipline. Najviše sam impresioniran malim Ismailom protiv kojeg nismo imali šanse u plivanju. Ismail i njegovi treneri su mene naučili lekciju o tome šta je suština svakog sporta i i da ne postoji nikakav izgovor. Ako želiš da nešto postigneš, to doista možeš", izjavio je Luka.

Luka je na kraju vikenda izašao kao pobjednik "Test your Fitness" izazova.

Test Your Fitness nastavlja s testiranjem sportova i dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije