Život

Iz SAD se preselila u Zagreb pa na šaljiv način otkrila hrvatske stereotipe

Iz SAD se preselila u Zagreb pa na šaljiv način otkrila hrvatske stereotipe
Foto: Printscreen/TikTok | Iz SAD-a se preselila u Zagreb pa na šaljiv način otkrila hrvatske stereotipe

Olivia Loren, Amerikanka hrvatskog porekla, trenutno živi u Zagrebu i na društvenim mrežama redovno upoređuje život u Hrvatskoj sa životom u SAD.

Krajem prošle godine objavila je snimak u kom je na šaljiv način objasnila najčešće stereotipe koji se povezuje sa Hrvatima, a čini se da je najviše hrvatskim medijima zapao za oko onaj koji glasi ,"slabo smo plaćeni, ali svejedno vozimo Mercedes i idemo na skijanje".

inspiredbycroatia Tell me you live in Croatia without telling me you #croatia #liveabroad #moveabroad #culturaldifferences #hrvatska #croatian 

"Živim u Hrvatskoj. Naravno da imam vremena za sjedenje u kafiću i ispijanje kafe cijeli dan", poručila je Olivia na početku videa i nastavila:

"Kad kažem da odlazim, treba mi dva sata da se pozdravim. Naravno da držim domaće maslinovo ulje u starim bocama. Naravno, jedem kruh uz svaki obrok", rekla je Olivia, a onda se osvrnula na balkanski lijek za sve - rakiju.

"Živim u Hrvatskoj pa znam da je lijek za sve rakija. Boli vas želudac? Uzmite malo rakije. Povrijedili ste ruku? Namočite je u rakiju."

A onda se našalila pa poručila nešto što je "zapalilo" mreže:

"Živim u Hrvatskoj. Slabo smo plaćeni, ali svejedno vozim Mercedes i idem na skijanje svake godine".

U anketi koji je postavio Index.hr sa pitanjem ,"Koji od ovih stereotipa o Hrvatima je istinit, a koji nije?", 1.416 Hrvata glasalo je da je upravo gore naveden stereotip tačan, nešto više u odnosu na broj Hrvata koji je istakao da je netačan (njih 1.277). (Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije