Život

Pratite nas na Google news

Jedna stranica iz njenog dnevnika: Kako da pratite svoj dnevni ritam

Jedna stranica iz njenog dnevnika: Kako da pratite svoj dnevni ritam
Foto: N.N. | Jedna stranica iz njenog dnevnika: Kako da pratite svoj dnevni ritam
PR

Jutro je, tačno 7:00 sati. Ustaje i pokušava da se razbudi gledanjem u sat gdje se vidi analiza različitih faza sna tokom protekle noći.

Poboljšani algoritmi za analizu pomažu joj da usvaja zdrave obrasce spavanja kroz četiri stadijuma, unapređujući kvalitet sna i pripremajući je za naredni dan.

Navlači opremu, Galaxy Watch Active2 joj je na ruci i spremna je za trčanje. Ovaj uređaj omogućuje manuelno praćenje više od 39 vrsta treninga, od kojih se sedam automatski aktivira, uključujući trčanje, hodanje, vožnju bicikla, plivanje, veslanje, nordijsko skijanje i dinamične treninge. S obzirom na to da joj je trčanje omiljeno, posebno joj je korisna poboljšana aplikacija Running Coach, pomoću koje može da prati svoj tempo u realnom vremenu, ali i da isproba jedan od sedam različitih programa trčanja. Uz to, inovativni zdravstveni senzori na pozadini kućišta omogućuju brže očitavanje otkucaja srca, kako bi što prije dobijala povratne informacije i poboljšala svoju trening rutinu.

Gleda na sat. Ima samo 30 minuta da stigne kući, istušira se i spremi za posao. U hodu provjerava vremensku prognozu na posebnoj aplikaciji i vidi da će popodne padati kiša. Šta da obuče? Bitno joj je da danas izgleda besprijekorno, jer ima važan sastanak. Galaxy Watch Active2 se odlikuje diskretnim i sofisticiranim dizajnom, kao i mogućnošću personalizacije uz pomoć široke ponude kaiševa i maski. Inovativni My Style algoritam, na osnovu fotografije određene odjevne kombinacije apstrahuje boje, formirajući pet različitih varijanti displeja sata koje se slažu sa odjećom.

Provjerava vrijeme - sve je pod kontrolom. U prolazu je kupila doručak i kafu, obje ruke su joj zauzete. Zvoni telefon. Javlja se na poziv pomoću Bixby aplikacije na svom satu, pripremajući kolegu za predstojeći sastanak. Kako joj je sat uparen sa Galaxy telefonom, čak ima vremena i da na brzinu preleti kroz društvene mreže i lajkuje slike sa sinoćnje proslave rođendana.

17:30 je. Izlazi sa posla, umorna. Trebalo je da ide u šoping, ali prije toga baca pogled na sat i provjerava Samsung Health, koji prati nivo stresa u toku dana. Možda bi ipak trebalo da ode direktno kući i pokuša da se opusti. Pada joj na pamet da joj je prijateljica preporučila jedan program meditacije i vježbi disanja dostupan na ovoj aplikaciji - možda bi mogla da ga isproba. Podešava laganu muziku, zatvara oči i diše duboko.

Gleda u sat. Nivo stresa se smanjuje. Vrijeme je za spavanje.

Najčitanije