Život

Kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji

Kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji
Foto: Pexels | Kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji

Bivši olimpijac, kondicioni trener i trener snage Dan Džon često dijeli korisne savjete iz svijeta fitnesa na svom YouTube kanalu.

Tako je u nedavnoj objavi objasnio svojim pratiocima kako da naprave 100 sklekova u jednoj seriji.

"Moraš da budeš u stanju da napraviš barem 25 sklekova da bismo mogli da razgovaramo o tome da dođeš do 100. To je kao da želiš da trčiš maraton, a ne možeš da se priključiš trci ni na 5.000 metara. Samo treba vremena", rekao je na početku.

Džon preporučuje da radite nekoliko varijacija sklekova kako biste izgradili izdržljivost. Jedan od primjera je tik-tok sklek.

"To je kao da radite medvjeđe puzanje u pozi plenka. Svaki put kad pomjerite ruku, radite sklek. Ja kažem tik, vi napravite sklek. Kad kažem tok, pomjerite jednu ruku napred. Tik znači još jedan sklek. Tok - pomjerite ruku malo dalje, pa podignite i stopala. Dobro je što ne radite samo sklekove već se i puno krećete", pojasnio je.

Kad napravite 20 ili 25 sklekova tokom jedne serije i ako praktikujete ovu vježbu više dana u nedjelji, uspećete da napravite 100 sklekova u jednoj seriji.

"Ako je potrebno, odmorite se u gornjem položaju skleka s ispruženim rukama. Kad napravite 80 sklekova, doći ćete do čarobnog broja 100 prije nego što možete i da zamislite", dodaje Džon.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije