Život

Kako odabrati torbu za trening

Kako odabrati torbu za trening
Foto: Arhiva | Kako odabrati torbu za trening

Kada se odlučimo za vježbanje nerijetko prvo posežemo za kupovinom adekvatne, ali i oku lijepe opreme.

 

Majice, tajice i tenisice su ono što prvo tražimo, no torba ili ruksak za trening je dio opreme na koju trebate obratiti pažnju. Mnoštvo je izbora, a na vama je da odaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Na šta paziti pri kupovini nove torbe?

Prošla su vremena kad je sve što ste morali birati bila crna prevelika torba za put. Sad možete pronaći i ekološki prihvatljive torbe, one s unutrašnjim mokrim i suhim pretincima i još puno toga. A, ono na što biste trebali pripaziti jeste:

Koliko vam treba prostora?

Je li vam dovoljna manja torba za peškir i bocu za vodu, ili vam je potrebno i za reket, loptu, tenisice, ili odjeću u kojoj ćete nakon odrađenog treninga ići na posao?

Koliko vam je potrebno pretinaca?

Trebate li odvojiti mokre od suhih stvari, imate li puno sitnica (poput slušalica ili nakita) koje želite pospremiti na posebno mjesto? Razmislite i o tim stvarima.

Boja

Iako postoji pregršt boja, poprilično zavisi gdje nosite tu torbu. Nije isto imate li mjesta za nju u ormariću u teretani ili je stavljate na teniski teren. One svjetlije će se, naravno, i brže zaprljati.

Pregledajte recenzije

Nije, nažalost, dovoljno samo to da vam se torba ili ruksak za trening sviđa. Popratite koji su dojmovi korisnika koji je već imaju, puno će vam pomoći u tome da se konačno odlučite.

Vodootporna torba

Idete na trening javnim prijevozom ili biciklom? Ozbiljno razmislite o tome da uzmete vodonepropusnu torbu koja će vam uvijek štititi opremu.

Savjet +

Uz bocu vode, peškir i odjeću za presvlačenje, pojedincima su potrebni i suhi šampon, mini torba za znojnu opremu, vezice i gumice za kosu, četka za kosu i fen za kosu.

(Ljepota&Zdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije