Život

Ljubav prema recitaciji izdvojila među stotinama djece

Ljubav prema recitaciji izdvojila među stotinama djece
Foto: N.N. | Kalinu Čuković iz Banjaluke ljubav prema recitaciji izdvojila među stotinama djece

BANJALUKA - Da se neki ljudi rađaju s darom pokazuje i osmogodišnja Kalina Čuković, učenica drugog razreda Osnovne škole "Jovan Dučić" u Zalužanima, koju je ljubav prema recitovanju odvela na regionalno takmičenje, gdje je među stotinama mališana osvojila prvo mjesto.

Kako je za "Nezavisne novine" ispričao Kalinin otac Goran Čuković, njegova kćerka je pobjedu na ovom takmičenju odnijela recitujući pjesmu Milorada Mike Antića "Drhtava pesma".

Prvo iskustvo s recitovanjem imala je već sa tri godine, kada je recitovala "Ježevu kućicu" Branka Ćopića.

"Ljubav prema recitovanju se kod nje rodila rano, a već sa tri i po godine je počela nastupati s horom 'Vrapčići'", rekao je Čuković.

Da joj ni gluma nije strana te da se na sceni osjeća prirodno tvrdi njen otac, koji navodi da je pola godine pohađala i školu glume za djecu "Roda", koja je, nažalost, prekinuta zbog pandemije virusa korona.

Njen dar za glumu i scenski nastup, kako navodi ovaj ponosni otac, posebno je došao do izražaja kada je glumila u ovoj školi.

Čuković kaže da je Kalininu nadarenost prepoznala i njena učiteljica Ljiljana Škeljić, koja joj je bila i mentor na takmičenjima.

"Kalina za svoje godine veoma lijepo čita, a istovremeno voli da glumi i oponaša druge", kroz smijeh nam govori Čuković.

Prvi put je recitovala na školskom takmičenju, poslije toga je dijelila prvo mjesto s još jednom djevojčicom na opštinskom takmičenju, a početkom aprila osvojila je prvo mjesto na regionalnom takmičenju među stotinama druge djece.

Pobjedom na takmičenju regije Banjaluka plasirala se na republičko takmičenje u recitovanju.

"Nakon pobjede na regionalnom, bila je veoma uzbuđena i oduševljena, a kao i sva djeca uživa u tome i sada se osjeća bitno u svojoj školi", kazao je Čuković.

Dodao je da se Kalina veseli i narednom takmičenju te da jedva čeka da ponovo nastupi.

"Voli kad je neko pohvali, uživa u tome kad je neko nagradi za njen trud", zaključio je Čuković za "Nezavisne".

Pored roditelja i porodice, na Kalinin uspjeh ponosna je i OŠ "Jovan Dučić" u Zalužanima, gdje su na svom službenom sajtu objavili da je upravo njihova učenica osvojila prvo mjesto.

"Čestitamo Kalini i njenoj učiteljici od srca i želimo da nastavi njegovati ljubav prema poeziji i književnom stvaralaštvu", poručili su u ovoj školi.

Regionalno takmičenje u recitovanju održano je 10. aprila ove godine putem interneta, a takmičila su se djeca iz osnovnih škola iz sedam regija Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije