Život

Kenedijeva stolica za ljuljanje prodata na aukciji

Kenedijeva stolica za ljuljanje prodata na aukciji
Foto: Tanjug/AP | Kenedijeva stolica za ljuljanje prodata na aukciji

Lični predmeti bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija ponuđeni su na aukciji u državi Masačusec a među njima su se našli i njegova stolica za ljuljanje kao i 15 olovaka i naliv pera.

Stolica koju je nekadašnji predsjednik koristio prilikom susreta sa svjetskim liderima u Ovalnoj sobi u Bijeloj kući prodata je za 50.000 dolara, prenio je AP.

Njegove olovke, među kojima je i pero kojim je potpisan istorijski sporazum o nuklearnom naoružanju, prodate su za 60.000 dolara.

Aukcijska kuća Eldred ponudila je na prodaju i druge predmete koji su pripadali 35. američkom predsjedniku ubijenom u atentatu 22. novembra 1963. godine, ali neki od njih nisu prodati.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Predsjednik aukcijske kuće Džoš Eldred rekao je da zainteresovani kupci još uvek mogu da daju ponude, izražavajući uvjerenje da će neki od najinteresantnijih ličnih predmeta Kenedija tek biti prodati, navodi AP.

Među njima su i crtež koji je Kenedi načinio neposredno prije ubistva, kao i rukom pisane bilješke o Vijetnamu iz 1953., zatim njegov otvarač za pisma i kristalna pepeljara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije