Život

Koji je najskuplji grad u Njemačkoj

Koji je najskuplji grad u Njemačkoj
Foto: Pixabay | Koji je najskuplji grad u Njemačkoj

​Život u Minhenu je skup. Novo istraživanje sada pokazuje kako nigdje drugdje u Njemačkoj najam sobe u zajedničkom stanu (njem. Wohngemeinschaft – WG) nije tako skup kao u glavnom gradu Bavarske.

Ako želite da živite u Minhenu, potrebna su vam izdašna finansijska sredstva. Nedavna studija takođe to potvrđuje: Glavni grad Bavarske i dalje je posebno skupo mjesto za studente.

Kako pokazuje nova studija o iznajmljivanju soba u zajedničkim stanovima, u prosječnom zajedničkom stanu za sobu ćete u Minhenu platiti 720 evra.

Minhen je i dalje daleko najskuplji grad za studiranje u Njemačkoj, ispred Berlina (640 evra), Frankfurta na Majni (580 evra), Hamburga (570 evra) i Kelna (560 evra).

Poređenje cijena izradili su na početku ljetnjeg semestra 2023. Institut Moses Mendelssohn s portalom za nekretnine WG-Gesucht.de i GBI-om.

Najam sobe u Pasau stoji 425 evra

Studija se redovno ažurira već deset godina. Nedavno su upoređena 94 univerziteta. U Bavarskoj se Pasau ovog puta istakao posebno visokim poskupljenjima.

U ovom gradu Donje Bavarske cijena sobe u zajedničkom stanu u godinu dana porasla je za oko petinu, prenosi Fenix Magazin.

S 425 evra, soba je tamo još uvijek znatno jeftinija, nego u Minhenu ili drugim velikim gradovima, navode njemački mediji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije