Život

Kors konačno odlučio: Nema više proizvoda od krzna

Kors konačno odlučio: Nema više proizvoda od krzna
Foto: N.N. | Kors konačno odlučio: Nema više proizvoda od krzna

Modni dizajner Majkl Kors odlučio je da proizvodi koji nose njegovo ime više neće biti pravljeni od krzna, a is-to pravilo će se odnositi i na kompa-niju "Jimmy Choo".

"Protjerivanje" krzna iz kompanije "Micheal Kors Holdings" uslijedilo je nekoliko mjeseci nakon što je "Guc-ci" najavio da će prestati da ga ko-risti, piše britanski onlajn list "Inde-pendent".

Majkl Kors je donio odluku nakon što se izvršni direktor njegove kom-panije Džon Ajdol sastao sa Denom Matjuzom iz "PETA".

Američki luksuzni brend objavio je da će svi proizvodi od krzna koji se trenutno proizvode biti ukinuti do decembra 2018. godine i da će kup-cima biti ponuđene druge opcije.

"Ova odluka je novo poglavlje jer naša kompanija nastavlja da razvija upotrebu inovativnih materijala. Sa-da imamo mogućnost da pravimo lu-ksuznu odjeću bez upotrebe životinj-skog krzna", objasnio je Ajdol.

Kors je godinama bio meta aktivista za prava životinja. Grupa demon-stranata u junu je prekinula njegov intervju u Njujorku uzvikujući: "Majkl Kors ima krv na rukama".

Kada je riječ o predstavljanju novih proizvoda bez krzna, to bi moglo da se desi već u februaru naredne go-dine, kada će na Nedjelji mode u Njujorku biti prezentovana kolekcija jesen/zima 2018.

Sve to odnosi se i na kompaniju "Jimmy Choo" jer ju je "Micheal Kors Holdings" u julu preuzeo zahvaljujući sporazumu vrijednom 1,35 milijardi dolara. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije