Život

Krema za brijanje je tajni saveznik mnogih domaćica

Krema za brijanje je tajni saveznik mnogih domaćica
Foto: Pixabay | Krema za brijanje je tajni saveznik mnogih domaćica

Duhovitno, možda je i za rubriku vjerovali ili ne, ali krema za brijanje je nešto što podjednako treba da koriste i muškarci i žene. I ne samo u slučaju brijanja.

 

Naime, tragovi olovke, prljavština samo su neke stvari i površine koje možete da čistite ovim sredstvom koje nježno i efikasno uklanja mirise i mrlje.

Iako krema za brijanje može biti efikasna sama po sebi, takođe se može kombinovati sa drugim sastojcima za čišćenje kako bi imala još veći efekat. Ipak, za postizanje makismalnog efekta najbolje je da koristite čistu i nerazblaženu pjenu.

Evo šta sve možete da čistite uz pomoć pjene.

Toaleti

Krema za brijanje je moćno sredstvo za čišćenje kupatila. Ne samo da će vaša ogledala dovesti na nestvaran nivo higijene, može pomoći i da se eliminišu mirisi, mrlje i da vaša toaletna šolja ostane čista. Nanesite kremu za brijanje na četkicu za toalet i dobro izribajte šolju. Takođe, obratite pažnju na dio oko šolje jer on može biti glavni izvor neugodnih mirisa. Da biste očistili i nepristupačne dijelove, nanesite lako pjenu na fuge, poprskajte sve, dobro izribajte, a zatim prebrišite krpom ili jednostavno istuširajte toalet ako za to imate uslove.

Ogledala i staklo

Za ogledala i staklene površine, krema za brijanje ne samo da može očistiti, već može pomoći i u sprečavanju zamagljivanja. Da biste iskoristili ovaj trik za čišćenje, počnite tako što ćete nanijeti komadić kreme za brijanje na krpu od mikrovlakana. Nanesite ga na staklo kružnim pokretima. Cijelu površinu ogledala prekrijte tankim slojem kreme za brijanje, piše "Southern Living". Uzmite čistu krpu od mikrovlakana i obrišite kremu za brijanje dok ogledalo ne zablista.

Prednosti odmagljivanja će trajati samo nekoliko dana do sedmicu.

Sjajni predmeti

Baš kao i kod ogledala, krema za brijanje može pomoći da i druge sjajne i površine sklone mrljama zablistaju - dodajte malo kreme za brijanje na krpu od mikrovlakana i nanesite. Na ovaj način možete da čistite nakit, kuhinjske aparate, dodatke za kupatilo, možete na ovaj način da oribate fleke od sapuna, prenosi "Politikin magazin".

Tuš kabina

Staklena vrata za tuširanje su najveća noćna mora jer se prljaju poslije svakog tuširanja. Najbolje je da nanesete kremu za brijanje po cijeloj površini. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što obrišete pjenu čistom krpom od mikrovlakana. Isperite staklo da biste uklonili ostatke ili prljavštinu.

Razne fleke

Krema za brijanje takođe može biti efikasna za čišćenje mrlja na sofi od tekstila, antilop čizmama ili tepihu. Princip je isti samo je važno da perete što prije kada primjetite fleke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije