Život

Matea novac i poklone od rođendana donirala djeci bez roditelja

Matea novac i poklone od rođendana donirala djeci bez roditelja
Foto: Screenshot/YouTube | Matea novac i poklone od rođendana donirala djeci bez roditelja

Devetogodišnja Matea Balani iz Zrenjanina je dobitnica vrijednog priznanja koje dodjeljuje Fondacija Trag. Ona je na konkursu Virtus dobila specijalnu nagradu za mladu filantropkinju za 2019. godinu.

Ona je do ovog priznanja došla zahvaljujući tome što je, iako je još djevojčica, aktivno uključena u humanitarne akcije, navodi se na portalu Zrenjaninski.com.

Dobitnica je specijalne nagrade iz više razloga. Naime, u obrazloženju odluke se navodi da je Matea tokom protekle godine organizovala i sprovela akciju obnove ormara na Odjeljenju za pedijatriju.

Takođe, prikupljala je i donirala PET ambalažu lokalnom azilu za životinje, a drugu godinu zaredom organizovala je i humanitarni rođendan u okviru koga je prikupljeno više od 50.000 dinara, kao i veća količina robe u vidu odjevnih predmeta i školskog pribora.

Matea je sav prikupljeni novac i poklone donirala djeci bez roditeljskog staranja smještenoj u Dječijem selu u Sremskoj Kamenici, a organizaciji svih filantropskih akcija u 2019. godini posvetila je više od 60 volonterskih sati

Prošlog juna, ni početak ljetnjeg raspusta ni temperatura koja je prelazila 30 stepeni, nisu spriječili desetine osnovaca iz Zrenjanina i okolnih sela da se druže sa mališanima iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Matea je toga dana slavila svoj deveti rođendan, a sve poklone je donirala gostima iz Dečijeg sela:

Matea poznaje čak pet stranih jezika i svi kažu da je riječ o miloj i toploj djevojčici. Veliku podršku je dobila i na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije