Život

Muž i žena zajedno izgubili 105 kilograma, otkrili šta ih je motivisalo

Muž i žena zajedno izgubili 105 kilograma, otkrili šta ih je motivisalo
Foto: Screenshot/Instagram/bariatric_broirissarecharged | Muž i žena zajedno izgubili 105 kilograma, otkrili šta ih je motivisalo
Nezavisne novine

Snimci Nerise Stujart (38) i njenog supruga Krisa (38) postali su viralni nakon što su na internetu podijelili detalje o svom mršavljenju i tome kako ih je komentar jednog od njihovih petoro djece inspirisao da poboljšaju svoje zdravlje i počnu živeti aktivnijim životom.

Oboje su, kažu, dugi niz godina bili aktivni, ali su se nakon vjenčanja 2014. jako ugojili, a Krisu su prepisani i lijekovi za visoki krvni pritisak.

Za mamu petoro djece prekretnica se dogodila kad je njen najmlađi sin Kingston prokomentarisao njen izgled i težinu.

"Sin mi je jednog dana rekao 'mama ti si debela', a to je bilo nakon što smo već isprobali mnoge dijete, kao i teretanu. Želeli smo da smršamo i da budemo zdravi i aktivni za svoju porodicu."

Kris je počeo da provodi istraživanja za operaciju koja pomaže da napravi promjene u probavnom sistemu, što dovodi do gubitka težine, prenosi B92.

"Muž je imao dogovorene konsultacije s hirurgom i otišla sam da ga podržim", objasnila je za Miror. 2019. Nerisa i Kris su odlučili da krenu na operaciju koja im je promijenila život i oboje su otišli pod nož u razmaku od samo sedam dana.

Par je zatim počeo da vidi rezultate u roku od četiri mjeseca, a u roku od godinu dana izgubili su skoro 105 kilograma zajedno. 

Kao dio promijene načina života, par je odlučio da odustane od grickanja čipsa za doručak i pice za večeru i umjesto toga da jedu obroke koji se sastoje od proteinskih šejkova, ribe, voća i povrća. I transformacija je paru dala novi život jer Nerisa čak kaže da su sada bliži nego ikad.

"Kao par smo se zbližili i volimo da putujemo, kao i da uživamo ​​u aktivnostima koje nismo mogli da radimo prije mršavljenja, kao što je zip-lajn. Super smo aktivni s djecom, a takođe izazivamo jedni druge kroz vježbe i razne izazove hodanja ili fitnesa. Sada trčimo, plivamo i igramo košarku s djecom", otkrila je.

Nerisa i Kris su 2021. godine dobili svoje peto dijete Harisona i tvrdili su da je njihov gubitak težine pomogao u povećanju plodnosti. 

I iako je Nerisa dobila 17 kilograma tokom trudnoće, izgubila je višak kilograma samo tri sedmice nakon porođaja i sada je usredsređena na kondiciju, kao i na davanje savjeta onima koji žele da vode zdraviji način života.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije