Život

Pratite nas na Google news

Na Islandu organizuju "dan bez telefona"

Na Islandu organizuju "dan bez telefona"
Foto: N.N. | Na Islandu organizuju "dan bez telefona"
Anadolija

Organizacija "Save the Children Iceland" ove nedjelje će na Islandu po drugi put organizovati "dan bez telefona".

Predstavnici ove nevladine organizacije su u razgovoru sa novinarima kazali da očekuju da se na ovu inicijativu odazove što veći broj građana te da vrijeme "bez telefona" što kvalitetnije i smislenije provedu sa porodicom i prijateljima.

Dodali su kako očekuju da svi oni koji žele da učestvuju u nedjelju od 9 do 21 sat nikako ne koriste telefone.

Naglasili su kako ovakva i slične inicijative sigurno mogu pomoći građanima da odvoje više vremena za časkanje i odmor u krugu porodice i prijatelja.

Menadžerka "Save the Children Icelanda" Erna Rejnisdotir je kazala novinarima da je prva akcija privukla veliku pažnju građana zbog čega su odlučili da je ponove.

"Mnogi ljudi su nam kazali da su njihova djeca bila presretna i da ponovo žele provesti dan na isti način. To nam, ustvari, govori da uvijek moramo biti svjesni da ne smijemo dozvoliti da naši telefoni ometaju naše druženje i vrijeme provedeno sa našim porodicama", rekla je Rejnisdotir.

Iz "Save the Children Icelanda" su kazali da su čak pripremili i prigodne nagrade za građane koji se registruju na njihovoj internet stranici i nedjelju provedu "bez telefona" u krugu porodice ili prijatelja.

Rejnisdotir je poručila da je veoma važno da roditelji svojoj djeci pokažu da su spremni zbog njih ostaviti telefone i provoditi više vremena zajedno u ugodnom časkanju.

"Naučite djecu da mi kontrolišemo uređaje, a ne oni nas", rekla je Rejnisdotir.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije