Život

Na aerodromu proveo 74 dana zbog pandemije

Na aerodromu proveo 74 dana zbog pandemije
Foto: Screenshot / YouTube | Na aerodromu proveo 74 dana zbog pandemije

Fudbaler iz Gane bio je primoran da provede na aerodromu u Mumbaju više od dva mjeseca, zato što je Indija zatvorila sve vazdušne luke i saobraćaj zbog pandemije koronavirusa, preneo je Si-En-En.

Rendi Huan Miler, koji je na aerodromu proslavio svoj 23. rođendan, odletio je u Indiju 7. novembra zbog šestomjesečnog ugovora sa klubom ORPC iz Kerale na jugu te zemlje.

Dok se pandemija širila, Miler je rezervisao let nazad za Ganu za 30. mart. Nedelju dana pred let, vozom je stigao u Mumbaj.

"Počelo je da se priča o mogućem zatvaranju granica i saobraćaja, pa sam došao ranije u Mumbaj kako bih bio siguran da neću propustiti let", kaže mladi fudbaler.

Pošto mu nije ostalo mnogo novca, imao je problema da nađe sobu da iznajmi, a kada je objasnio svoju situaciju policajcima, rekli su mu da ode na aerodrom.

Tri dana kasnije, indijski premijer Narendra Modi proglasio je 21-dnevno zatvaranje granica i svi međunarodni letovi su otkazani.

Odlučio je da sačeka na aerodromu, ali je prvobitni karantinski rok produžavan.

"Osoblje na aerodromu je bilo veoma pažljivo prema meni. Donosili su mi hranu i mnogo mi pomogli. Jedan od čuvara mi je čak dao i mobilni telefon kada se moj oštetio", ispričao je Miler.

Zvao je konzulat Gane u Mumbaju, ali su mu rekli da ne mogu ništa da učine za njega dok su granice zatvorene.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije