Život

Na putu do škole prodaje jaja

Na putu do škole prodaje jaja
Foto: N.N. | Na putu do škole prodaje jaja

NOVO GORAŽDE - Za razliku od većine svojih vršnjaka, sedamnaestogodišnji Jusuf Mašić iz Novog Goražda zasukao je rukave i počeo raditi.

Ovog skromnog mladića ne zanimaju mobilni telefoni, kompjuteri i videoigrice već uživa u brizi o svom malom životinjskom carstvu. 

"Najviše volim perad i zbog toga sam se nekako opredijelio za to. Čitam o tome i učim svakodnevno, radim i bavim se prodajom. Uzgajam sada koke i patke, imao sam i morke i guske, ali su mi prošle i ove godine psi lutalice uništili mnogo koka i druge peradi. Prošlog ljeta sam ih imao oko 70, a sad oko 30. Razmišljam i o prepelicama i guskama jer imam jednog prijatelja koji bi te guske otkupljivao pred zimu", priča Mašić. Dodaje da svoje životinjsko carstvo planira proširiti kada osigura uslove za boravak životinja.

"Sada imam i dvije ovce, do čega je došlo spletom okolnosti. Komšiji Dževadu su nedavno stradale ovce i kada ih je, zahvaljujući dobrim ljudima, počeo dobijati, ja sam mu pomagao oko svega toga, a on je rekao da će mi pokloniti jednu. Drugu sam sam kupio i sada sakupljam novac da napravim malo veći stajski objekt. Prošle godine sam aplicirao za taj objekat, ali nažalost nisam prošao", ističe Mašić.

Od prodate robe i ušteđevine koju je dobijao kao dječak nedavno je kupio i motor tomos, koji je nadogradio da njim može razvoziti robu do svojih kupaca.

"Imam motor i prikolicu, stavim kokoške, jaja i vozim na pijacu. Tako i kada krenem u školu, u autobus stavim kornete jaja i ponesem kupcima koji su naručili. Sve što imam napravio sam isključivo od skromne zarade prodajom proizvoda i nastavit ću da se trudim i radim", poručuje vrijedni mladić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije