Život

Pratite nas na Google news

Nestali tinejdžer u Italiji pronađen nakon osam godina

Nestali tinejdžer u Italiji pronađen nakon osam godina
Foto: Screenshot/raiplay.it | Nestali tinejdžer u Italiji pronađen nakon osam godina
Tanjug

RIM - Poslije osam godina u Italiji je poronađen dječak, sada već mladić, koji je nestao u maju 2012. godine, piše dnevni list Avenire.

Fernando Vasile, koji je živio sa majkom u predgrađu Rima, imao je 16 godina kada je nestao na putu od škole do kuće i o njemu nije bilo nikakvih vijesti osam godina, uprkos potragama policije i karabinjera.

Prošle sedmice popularna emisija na televiziji RAI "Ko ga je video" (Chi la visto) emitovala je prilog, na molbu porodice, o nestalom mladiću, sa njegovom slikom kada je jos bio dječak.

Redakcija je dobila desetine dojava da je mladić viđen u Đenovi, a vlasnik jedne prodavnice, koji ga je prepoznao informisao je redakciji o tačnom mjestu gdje se mladić nalazi.

Utvrđeno je, pise "Avenire" da je Fernando, svih ovih godina zivio kao beskućnik u raznim dijelovima Italije, a u posljednje vrijeme u Đenovi, gdje je u centru grada, na otvorenom, zivio zajedno sa svojim psom.

Oni koji su ga prepoznali tvrde da je bio miran i ljubazan, da nije pio niti uzimao drogu, i da su mu ljudi donosili hranu za njega i psa.

Nakon sto je "pronađen", sada već 24 godišnji mladić je odveden u kuću ujaka koji živi nedaleko od Đenove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije