Život

Nevjerovatna rijetkost: Žena prirodno začela i rodila identične trojke

Nevjerovatna rijetkost: Žena prirodno začela i rodila identične trojke
Foto: Pixabay/Ilustracija | Nevjerovatna rijetkost: Žena prirodno začela i rodila identične trojke

Dvadesetšestogodišnjakinja Keti Krau iz Valesa na svijet je donijela identične trojke. To je izuzetno rijedak slučaj, tačnije, vjerovatnost da se dogodi je u jednoj od 200 miliona trudnoća.

Ona je začela prirodnim putem, bez ikakvih medicinskih intervencija, a pravi šok je uslijedio na ultrazvučnom pregledu u 12. nedjelji trudnoće kada je saznala da ne nosi jednu, već tri bebe.

"Doktori su mi rekli da je to rijedak slučaj, ali nisam znala koliko. Upozorili su nas na moguće komplikacije, ali sve je bilo u redu", kazala je Krau.

Oplođena jajna ćelija se podijelila na tri nakon začeća i bebe su hitnim carskim rezom rođene 9. februara kad je Krau bila trudna 30 nedjelja i jedan dan.

"U bolnici sam završila u 26. nedjelje trudnoće, ali smo uspjeli prebroditi sve probleme. Carski rez je bio dogovoren u 32. nedjelji, ali trudove sam dobila u 30. I tako su stigle bebe. Prva u 17.50, druga u 17.51 i treća u 17.52", dodala je Keti.

Tomija, Džošuu i Edija kod kuće je dočekao četvorogodišnji brat Džjkob, a roditelji im prvih nedjelja nisu skidali bolničke narukvice kako bi trojicu dječaka mogli razlikovati.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije