Život

Od vaskršnjih jaja mlada Trebinjka pravi prazničnu čaroliju

Od vaskršnjih jaja mlada Trebinjka pravi prazničnu čaroliju
Foto: Srna | Od vaskršnjih jaja mlada Trebinjka pravi prazničnu čaroliju

TREBINJE - Vaskrs je poseban praznik za Inoslavu Taranu koja različitim tehnikama oslikava vaskršnja jaja, a pored toga ova mlada Trebinjka izrađuje i unikatne ukrase koje zainteresovani mogu i da kupe putem stranice "Unikatni kutak Trebinje".

Tarana je za Srnu ispričala da se odlučila za tradicionalnu tehniku bojenja u lukovini, koristeći travke, zatim boje za jaja, kurkumu, ali i izbjeljivanje jaja sirćetom.

Ona ističe da je oslikavanje jaja dekupaž tehnikom najzahtjevnija tehnika, za koju je potrebno i najviše strpljenja.

"Za dekupaž na jajima sve što je potrebno su salvete, četkica, bjelance i strpljenje. Isiječe se željeni motiv sa salvete, stavi preko jajeta i premaže bjelancetom koje u ovom slučaju služi kao ljepilo", objašnjava Tarana.

Na ovakakv način, dodaje, dobiju se interesantni motivi na vaskršnjim jajima koji upečatljivo izgledaju.

Tarana kaže da je ove godine koristila i markere za iscrtavanje, pa je tako dala mašti na volju.

Pored oslikavanja vaskršnjih jaja, potrudila se, navodi, da praznična trpeza izgleda još veselije pa je napravila i ukrase koji su sve dodatno upotpunili.

Kreativnost ove mlade Trebinjke se ispoljava i kroz izradu unikatnih ukrasa i predmeta od drveta koje ukrašava dekupaž tehnikom.

Ovaj neobičan hobi pretvorila je i u izvor prihoda budući da sve što stvori prodaje posredstvom njene stranice "Unikatni kutak Trebinje", koja se može naći na društvenim mrežama "Facebook" i "Instragram".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije