Život

Osnovci na dirljiv način ispratili nastavnicu Zorku u penziju

Osnovci na dirljiv način ispratili nastavnicu Zorku u penziju
Foto: Print Screen/Youtube | Osnovci na dirljiv način ispratili nastavnicu Zorku u penziju
N.N.

Učenici Osnovne škole "Svetozar Marković" u Leskovcu, priredili su iznenađenje za nastavnicu engleskog jezika Zorku Milenković koja je juče, na svoj rođendan, poslije 40 godina predanog rada, održala svoje posljednje časove i otišla u penziju.

Učenici su njen spektukalarni ispraćaj iz škole spremali u potaji.

"Ispratili smo je do kuće, sva odeljenja osmog razreda su učestvovala jer nam je nastavnica jako draga i predavala nam je od petog razreda. Od svakog odeljenja je dobila po nešto, bukete cveća, bombonjere… I naravno odeljenje šestog gde je bila razredna  kupilo joj je poseban poklon", priča za juGmediu jedan od učenika.

Opisuje da je sve je bilo spontano, svi su se složili da prirede iznenađenje i pored poklona riješili su i da je iznenade tako što je sačekamo ispred školskog ulaza.

Odjeljenje koje je imalo posljednji čas kod nje navelo ju je da izađe na đački ulaz umjesto na nastavnički.

A na kraju su je i otpratili do kuće gdje smo joj otpjevali i rođendansku pjesmu jer je otišla u penziju na dan svog rodjendana.

"Ovo je moja životna nagrada"

Poslije ovog teksta, portal JugMedija je uspostavio kontakt i sa profesoricom.

"Znate, ovakav ispraćaj od učenika i njihovih razrednih starešina, je moja, neka vrsta, životna nagrada", kaže.

Poslije objavljenog teksta dobija pozive, bukvalno, sa svih strana svijeta..

"Ne mogu svima da odgovorim na pozive, telefon neprestano zvoni, mešaju se u meni radost i suze", kaže.

A sve je, priča, počelo još prekjuče, mada nije nije ni slutila kakav će finiš biti.

Ispraćaj sa bakljajama, poklonima, aplauzima, sklandiranjima i suzama, profesor treba da zasluži, a Zorka je, očigledno, zaslužila.

"Kako sam u koje odeljenje ulazila, a ona je do danas predavala celom osmom razredu i jednom odeljenju šestog, kome je bila razredna, dočekivana sam aplauzima, i ponekom suzom, kao da sam neki predsednik. Naravno da sam ih stišavala i govrila o prirodnom procesu i smeni generacija, ali nije vredelo. To se nastavilo i danas, u danu sa mojih šest časova", nastavlja.

Kada je izašla iz škole imala je šta i da vidi. Napravio se špalir od učenika sa razrednim starješinama.

"Skandiranja u smislu: Dian dan, Zorka, Zorka, najbolja si i slično, izmamila su i meni suze radosnice. Ja zaista ne znam kako da vam opišem taj osećaj. Osećam se nekako posebno", priča ova profesorka iza koje stoje uspješni đaci.

Zorki Milenković neće biti dosadno u penziji. Ima unuka i ima svoju veliku baštu, a i uspješne sinove.

"Možda ću pomagati mom sinu koji je u Beogradu diplomirao engleski jezik i vratio se otuda da živi u Leskovcu, oženio i dobio dete, ali za njega nema posla. Ako se odluči da otvori svoju školicu, sigurno ću mu pomagati", odlučna je.

I njen drugi sin je diplomirao u Beogradu slikarstvo. Ovogodišnji je dobitnik prve nagrade na Likovnom salonu u LKC-u, a već polako krči sebi put u toj umjetnosti. Jednom riječju, Zorka je uspješna žena, a današnji spektukalrni ispraćaj svojih učenika, svoje posljednje generacije u državnoj službi, jeste šlag na torti.

(JugMedija)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije