Život

Osnovci sakupili 4.000 KM za bolesnu djevojčicu

Osnovci sakupili 4.000 KM za bolesnu djevojčicu
Foto: N.N. | Osnovci sakupili 4.000 KM za bolesnu djevojčicu

​TREBINJE - Učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Trebinja sakupili su za četiri dana 4.000 maraka za liječenje dvanaestogodišnje djevojčice iz Trebinja Marine Vujinović.

Djeca uzrasta od 14 i 15 godina sama su organizovala ovu humanu akciju.

Zbog ovako plemenitog gesta, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, u svom kabinetu upriličio je prijem za ove učenike, pohvalivši njihov rad.

"Ovo je izvanredan primjer humanosti petnaestak osnovaca i jednog učenika srednje škole, koji su se sami organizovali, i sa nastavnicima i direktorom u vrlo kratkom vremenu obezbijedili solidnu sumu novca", kazao je Ćurić na prijemu.

Istakao je i činjenicu da djevojčica nije učenica njihove škole, ali da to mladim humanistima nije smetalo da djeluju na ovako plemenit način.

Učenici su rekli da će se uskoro organizovati i u navijačku skupinu jednoga sportskog kluba, pa im je i bila želja da djeluju kao tim.

"Akciju smo i započeli timski, našom grupnom inicijativom da pomognemo Marini da ima što ljepše djetinjstvo i da joj se omogući što prije da ode na liječenje, pa smo na nekoliko lokacija u gradu postavili kutije za priloge građana, koji su i ovaj put pokazali svoju humanost", istakao je petnaestogodišnji Srđan Čabrilo.

Dodao je da će i ubuduće, gdje god to bude trebalo, njegova družina djelovati isto ovako humano.

"Velika je stvar što ovi učenici imaju svega 14 ili 15 godina, a pokazali su mnogo veću zrelost, društvenu odgovornost i humanost", istakao je

Dejan Dragović, nastavnik informatike u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Građani Trebinja i svi drugi humani ljudi su za liječenje implementacijom matičnih ćelija iz regije kuka sakupili 13.500 evra, koliko je potrebno za tri preporučene intervenciju koje će Marina Vujinović imati u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije