Život

Ostavili sina da živi sam bez struje, vode i grijanja

Ostavili sina da živi sam bez struje, vode i grijanja
Foto: Ilustracija | Ostavili sina da živi sam bez struje, vode i grijanja

ZAGREB - Srednjoškolac star 17 godina sa istoka Hrvatske tri mjeseca živio je sam u kući bez struje, vode i grijanja, jer ga nijedan od roditelja nakon razvoda nije poveo sa sobom.

Prvo je otišla majka, a godinu kasnije odselio se i otac, a pored sina roditelji su ostavili i ćerku, prenosi Jutarnji list.

Kada je mlađe dijete otišlo kod bake, srednjoškolac je ostao sam.

Zbog grubog zanemarivanja dužnosti podizanja i vaspitanja djece policija je državnom tužilaštvu prijavila 40-godišnjeg oca, inače poznatog odranije policiji i 39-godišnju majku.

Kako se navodi, roditelji su doživjeli novčani krah, nakon čega je majka otišla u inostranstvo, ali kada se vratila razvela se od supruga nakon čega je sin ostao kod nje da živi, a ćerka kod oca.

Majka se ubrzo nakon toga odselila u inostranstvo gde je zasnovala novu porodicu, dok je sin otisao da živi sa ocem i sestrom.

Ubrzo je i otac otišao u inostranstvo i ostavio dvoje maloljetne djece u kući da se sami o sebi staraju, nakon čega je djevojčica otišla da živi kod bake.

"Dečkića smo viđali u ulici, ali smo uvijek mislili da dolazi po stvari koje im trebaju. U toj kući već godinu dana sigurno nema osnovnih uslova za život, počevši od struje, vode i grijanja.Tek smo naknadno otkrili da je dječak mjesecima živio sam", rekla je jedna komšinica.

Nadležne je o svemu alarmirala škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije