Život

Otac snimio uznemirujući trenutak kada je beba ispala doktoru

Otac snimio uznemirujući trenutak kada je beba ispala doktoru
Foto: Screenshot | Otac snimio uznemirujući trenutak kada je beba ispala doktoru

Za većinu roditelja dan rođenja njihove djece isključivo je lijepa uspomena. Ali ponekad ga obilježi i nevjerovatna količina stresa i brige za novorođenče. Upravo je to, nažalost, iskusio i bračni par iz Arizone, Derik i Monik Rodžers.

Kad su saznali da će se njihove blizanke Morgan i Medison morati roditi prije termina, jedino im je bilo važno da djevojčice na kraju budu dobro.

Derik se dosjetio da bi mogao snimiti njihove prve minute života, ali nije ni slutio da će kamerom zabilježiti i potpuno šokantan trenutak u kojem je jedna od njihovih djevojčica ispala ljekaru iz ruku.

Na videu koji je zabrinuta majka kasnije objavila i na društvenim mrežama, vidi se trenutak u kojem je djevojčica pala na pult, a samo su brzi refleksi ljekara spriječili i pad na pod.

Kako je naknadno ispričao, Derik je istog trenutka prekinuo snimanje i rekao doktoru da je djevojčica zbog njega pala na glavu, a on se na početku pravio da se ništa nije dogodilo. Nakon što mu je još jednom pokazao na snimku šta se dogodilo, ljekar se samo okrenuo i otišao.

Ali pravi šok je uslijedio danima nakon incidenta kada je bračni par sasvim slučajno saznao da njihova kćerka Morgan pati od krvarenja na mozgu.

Naime, nakon što su djevojčice odveli kući primijetili su da joj često curi krv iz nosa te se povremeno trese. Odveli su je drugom pedijatru na pregled koji im je otkrio da su testiranja u bolnici već napravljena, ali roditeljima iza leđa, pa oni nisu ni slutili da njihovo dijete ima krvarenje u mozgu.

Kako kažu, bilo bi im dovoljno da se neko izvinio, ali se to nije dogodilo.

"Niko nam se nije izvinio ili barem ponudio da napravi testiranja kako bismo vidjeli da li je sve u redu. Sva testiranja su učinjena iza naših leđa", izjavio je Derik u razgovoru za "People".

Kako bi probudila svijest o nemaru u bolnicama, Monik je postavila video na svoj Facebook, a on je vrlo brzo postao viralan. Tek nakon što je njen video podijeljen više od 17 hiljada puta, kontaktirali su ih iz bolnice te obećali da će istražiti cijeli incident.

"Bezbjednost naših pacijenata i njihovih porodica uvijek je naša glavna briga. Shvatili smo ovo vrlo ozbiljno", poručili su iz bolnice, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije