Život

Pratite nas na Google news

Ovako žive "Bitcoin" bogataši

Ovako žive "Bitcoin" bogataši
Foto: Instagram | Ovako žive "Bitcoin" bogataši
N.N.

Oni su mladi, bogati i slavni milioneri koji su svoje bogatstvo izgradili na kriptovalutama. Posljednjih godina tržište kriptovaluta pratili su usponi i padovi, ali i priče o bogatstvu kojeg su pojedinici zaradili na tržištu.

Neki od njih su milioneri, a neki su na putu da postanu. Oni su većinom muškarci koji u svom bogatstvu uživaju daleko od očiju javnosti.

Ipak, postoje i oni koji svoj luksuzan život rado dijele s brojnim pratiocima i obožavaocima na Instagramu, piše "Business Insider", a prenosi "Express.hr"

Daniel Kolosi prvi put je uložio u kriptovalute prošle godine. Na investiciji od 5.000 dolara zaradio je 200.000 tokom samo nekoliko mjeseci. 

Želja mu je da postane milioner a predviđa da će to ostvariti do 2019. godine. 

Ovaj bivši građevinski radnik dio novca je već potrošio na putovanje svijetom, a planina da živi na Tajlandu. 

Erik Finman 2011. godine uložio je u kriptovalute 1.000 dolara koje mu je baka poklonila za 12 rođendan. Njegovo bogatstvo sada je vrijedno 4 miliona dolara. 

Dogovorio se sa svojim roditeljima ako zaradi prvi milion do svoje 18 godine da neće morati ići na fakultet. Rečeno, učinjeno. Fakultet nije ni upisao a školovanje je napustio sa 15 godina. Novac je uložio u pokretanje savjetodavne kompanije Botangle.  

Edi Zilan uložio je cijelu svoju ušteđevinu od 12.000 dolara u kriptovalute kada je imao 18 godina. Ušteđevinu je zaradio vodeći treninge tenisa. Samo tri godine nakon ulaganja imao je na računu milion dolara. 

Ovaj srednjoškolac pokrenuo je kompaniju "Cryptocurrency Financial" i sada druge savjetuje kako da zarade na kriptovalutama. Na instagramu je poznat kao 'Vuk s Vol Strita'.

Kameron i Tajler Vinklvos, poznati blizanci koji su optužili Marka Zakerberga da im je ukrao ideju za Facebook. Puno ranije nego što su kriptovalute postale trend, oni su prepoznali njihove mogućnosti. Oni su tako među prvim milijarderima koji su se obogatili na kriptovalutama. 

Ali ne planiraju da unovče svoju zaradu. Pokrenuli su i tržište digitalnih valuta Gemini gdje posjetioci mogu da zamijene kriptovalutu za tradicionalni novac.

Rovan Hil je napustio svoj posao u rudniku u Australiji sa 26 godina i postao 'penzioner'. Jako bogat penzioner.

Često putuje i bavi se svojim hobijima. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Šta je ishrana prema bioritmu?

Marketing tim / 09.12.2019 14:56

Već dugo traje rasprava o vezi između onoga što jedemo i vremena kada jedemo. Svi smo čuli klasične tvrdnje: “ako želite smršati, nemojte jesti nakon 19:00 sati”, “ujutro, na prazan želudac, prvo popijte čašu tople vode s limunom” i tome slično.

Neke od tih tvrdnji su naučno dokazane, a neke nisu, no činjenica je da ciklus kretanja Sunca utječe na mnoge od procesa koji se odvijaju u našim tijelima, uključujući i probavljanje hrane.

Hronobiologija je grana biologije koja proučava ritam živih organizama. Mnogi procesi koji imaju fiziološku i nutritivnu važnost za naše tijelo odvijaju se u 24-satnim ciklusima.

 

Na naš unutrašnji sat djeluju signali iz naše okoline, kao što su svjetlo i tama, zvukovi, vremenski uslovi, te uzimanje jela ili pića.

Nedavna su istraživanja pokazala da vrijeme uzimanja obroka može imati značajnu ulogu u regulaciji tjelesne težine. U jednom istraživanju provedenom na ljudima koji su provodili dijetu za mršanje kod osoba koje su svoj glavni obrok uzimale kasno (nakon 15:00 sati) gubitak tjelesne težine bio je značajno manji nego kod osoba koje su taj obrok uzimale ranije (prije 15:00 sati) 1.

6 načina da se uskladite sa svojim biološkim satom:

  • Dan započnite sa zdravim i kompletnim doručkom
  • Pojedite tri glavna obroka i po potrebi jedan ili dva zdrava međuobroka
  • Ako je moguće, planirajte svoje dnevne obroke i izbjegavajte preskakanje glavnih obroka
  • Vaši obroci neka budu uravnoteženi i potrudite se ne povećavati energetski unos tokom dana
  • Uskladite svoj raspored obroka – izbjegavajte odlaganje ručka
  • Jedite redovno – nađite raspored koji vam odgovara i potrudite ga se maksimalno pridržavati.

Zamjenski obroci

Ali, šta ako nemate vremena za pripremu obroka? Možda kasnite na sastanak, zaspali ste ili jednostavno želite više vremena posvetiti nekom hobiju – današnji užurbani ritam ponekad ne ostavlja dovoljno vremena za sve naše interese.

 

U tom slučaju, dobar izbor su zamjenski obroci za kontrolu tjelesne težine, kao što su Formula 1 shake-ovi. U brojnim istraživanjima 2 zamjenski obroci su se pokazali praktičnom metodom kontrole težine, kao i izvorom ključnih nutrijenata potrebnih organizmu.

Da bi se taj cilj mogao postići, zamjenski obroci moraju biti vrhunski i naučno istraženi, te ispunjavati pojedinačne potrebe ljudi kako bi svakome pružili ono što im je potrebno.

Herbalife Nutrition Formula 1 Nutritional Shake Mix predstavlja bogat i kremast shake koji se može pripremiti za nekoliko sekundi i nudi odlično uravnotežene količine visokokvalitetnih proteina, te esencijalnih makronutrijenata i mikronutrijenata, što ga čini odličnim zamjenskim obrokom za kontrolu tjelesne težine 3.

 

1 Garaulet M, Gómez-Abellán P, Alburquerque-Béjar JJ, Lee YC, Ordovás JM, Scheer FA. Timing of food intake predicts weight loss effectiveness. Int J Obes (Lond) 2013 Jan; 29.

2 Heymsfield SB, van Mierlo CA, van der Knaap HC, Heo M, Frier HI. Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. (Kontrola tjelesne težine uz pomoć strategije zamjenskih obroka: meta analiza i pooling analiza iz šest ispitivanja) Int J Obes Relat Metab Disord. 2003;27(5):537-49

3 Za kontrolu težine: Zamjena dva glavna dnevna obroka zamjenskim obrocima u sklopu ishrane s ograničenim energetskim unosom pridonosi gubitku tjelesne težine. Za zadržavanje optimalne težine: Zamjena jednog od glavnih dnevnih obroka zamjenskim obrokom u sklopu prehrane s ograničenim energetskim unosom pridonosi održavanju tjelesne težine nakon gubitka tjelesne težine.

Najčitanije