Život

Pratite nas na Google news

Ovako žive "Bitcoin" bogataši

Ovako žive "Bitcoin" bogataši
Foto: Instagram | Ovako žive "Bitcoin" bogataši
N.N.

Oni su mladi, bogati i slavni milioneri koji su svoje bogatstvo izgradili na kriptovalutama. Posljednjih godina tržište kriptovaluta pratili su usponi i padovi, ali i priče o bogatstvu kojeg su pojedinici zaradili na tržištu.

Neki od njih su milioneri, a neki su na putu da postanu. Oni su većinom muškarci koji u svom bogatstvu uživaju daleko od očiju javnosti.

Ipak, postoje i oni koji svoj luksuzan život rado dijele s brojnim pratiocima i obožavaocima na Instagramu, piše "Business Insider", a prenosi "Express.hr"

Daniel Kolosi prvi put je uložio u kriptovalute prošle godine. Na investiciji od 5.000 dolara zaradio je 200.000 tokom samo nekoliko mjeseci. 

Želja mu je da postane milioner a predviđa da će to ostvariti do 2019. godine. 

Ovaj bivši građevinski radnik dio novca je već potrošio na putovanje svijetom, a planina da živi na Tajlandu. 

Erik Finman 2011. godine uložio je u kriptovalute 1.000 dolara koje mu je baka poklonila za 12 rođendan. Njegovo bogatstvo sada je vrijedno 4 miliona dolara. 

Dogovorio se sa svojim roditeljima ako zaradi prvi milion do svoje 18 godine da neće morati ići na fakultet. Rečeno, učinjeno. Fakultet nije ni upisao a školovanje je napustio sa 15 godina. Novac je uložio u pokretanje savjetodavne kompanije Botangle.  

Edi Zilan uložio je cijelu svoju ušteđevinu od 12.000 dolara u kriptovalute kada je imao 18 godina. Ušteđevinu je zaradio vodeći treninge tenisa. Samo tri godine nakon ulaganja imao je na računu milion dolara. 

Ovaj srednjoškolac pokrenuo je kompaniju "Cryptocurrency Financial" i sada druge savjetuje kako da zarade na kriptovalutama. Na instagramu je poznat kao 'Vuk s Vol Strita'.

Kameron i Tajler Vinklvos, poznati blizanci koji su optužili Marka Zakerberga da im je ukrao ideju za Facebook. Puno ranije nego što su kriptovalute postale trend, oni su prepoznali njihove mogućnosti. Oni su tako među prvim milijarderima koji su se obogatili na kriptovalutama. 

Ali ne planiraju da unovče svoju zaradu. Pokrenuli su i tržište digitalnih valuta Gemini gdje posjetioci mogu da zamijene kriptovalutu za tradicionalni novac.

Rovan Hil je napustio svoj posao u rudniku u Australiji sa 26 godina i postao 'penzioner'. Jako bogat penzioner.

Često putuje i bavi se svojim hobijima. 

Najčitanije