Život

Ovo su trikovi za pametno pakovanje kofera

Ovo su trikovi za pametno pakovanje kofera
Foto: Ilustracija | Ovo su trikovi za pametno pakovanje kofera

Odlazak na putovanje, posebno na odmor trebalo bi da prođe bez stresa i u dobrom raspoloženju, ali to samo iskusni putnici mogu uraditi. Ukoliko želite da i vaš put započne potpuno opušteno i da uživate u pakovanju stvari za putovanje, donosimo vam nekoliko jednostavnih savjeta kako da sve prođe lagano i bez panike.

Odvojite odjeću

Za početak odvojite odjeću i stvari koje ćete nositi i provjerite da li je li sve spremno da krene sa vama na put. Prije nego uopšte i dođete do kofera pripremite odjeću koja će u njega ići. Nakon toga pronađite kofer, očistite ga ako je potrebno, a onda ga pripremite za pakovanje.

Napravite listu

Bilo bi dobro da napravite listu stvari koje nosite na putovanje. Nabrajajte stvari po kategorijama. Kod izrade liste budite realni i uzmite u obzir koliko dugo ćete zapravo biti na putovanju. Listu možete praviti i tako da tačno napišete što očekujete da će vam biti potrebno za svaki dan putovanja.

Pripremite kofer

Prva stvar po pitanju kofera je da ga očistite od prašine ili drugih prljavština ako ih ima. Najlakše će vam biti da unaprijed pripremite mjesto gdje će šta stajati. Nije loše unaprijed razmišljati o tome kada ćete nešto izvlačiti pa onda to tako složiti hronološki jedno na drugo.

Sa sobom nosite samo najvažnije

U ruksaku ili torbi koju nosite uz sebe spakujte samo najvažnije stvari.  Kod pakovanja ručnog prtljaga ponesite samo ono što vam je zaista potrebno da bude "pod rukom".

Slaganje odjeće

Razmišljajte o tome šta će se jako, a šta manje zgužvati. Stručnjaci tvrde da je najbolje da odeću ne slažete kao u ormaru, na crte i jednu na drugu. Smatraju da je najbolji način za izbjeći crte od gužvanja taj da odeću urolate jedan po jedan komad. Osim što će se manje gužvati, zauzima manje mesta.

(NovostiMagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije