Život

Pješačio od Beča do Međugorja za ozdravljenje supruge i kćerke

Pješačio od Beča do Međugorja za ozdravljenje supruge i kćerke
Foto: Medjugorje.Info | Pješačio od Beča do Međugorja za ozdravljenje supruge i kćerke

Gerard Grgić i Slavko Bošnjak su 25. februara krenuli na hodočašće iz Beča prema Međugorju.

Nakon prijeđenih 700 km u dvije sedmice, u nedjelju 12. marta stigli su na njihov cilj, crkvu sv. Jakova u Međugorju. Gerard Grgić rodom je iz Boče kod Brčkog kada je imao 6 godina njegova se porodica preselila u Beč.

Slavko Bošnjak je rodom iz Foče kod Doboja i za vrijeme rata u BiH je izbjegao u Beč. Inače Slavko je Gerardov tetak. Hodočašće je trajalo dvije sedmice, a ruta je bila Gerardov plan prema mjestima zaustavljanja.

Tako su prošli Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i BiH te se zaustavljali u sljedećim gradovima: Beč, Sopron, Sarvar, Bohenje, Sumeg, Nagjatad, Balaton, Virovitica, Daruvar, Lipik, Gradiška, Banja Luka, Šipovo, Mrkonjić Grad, Kupres, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Međugorje.

Nakane ovog hodočašća bile su dvije. Prva: molitva Gospi za zaštitu njihove djece. Druga i najvažnija nakana bila je molitva i žrtva za ozdravljenje njegove supruge Mine i mlađe kćerkice Emily koje obje imaju nepoznatu i rijetku bolest mišića (bethlem myopathie) koju na svijetu ima samo stotinjak osoba i za koju zasad nema lijeka. Prepoznavši granice nauke i tehnologije, odlučio je kao suprug i otac staviti se pod Božju zaštitu i svojom žrtvom pješačenja moliti Boga za čudo: ili ozdravljenje ili pronalazak terapije, piše Međugorjeinfo.

Takođe je zahvalan svojoj porodici koja ga je svakodnevno podupirala na njegovom putu, kao i supruzi koja je prezahvalna i dirnuta njegovom žrtvom.

(Medjugorje-Info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije