Život

Preminula "glava" najbrojnije porodice na svijetu

Preminula "glava" najbrojnije porodice na svijetu
Foto: Twitter | Preminula "glava" najbrojnije porodice na svijetu

NJU DELHI - U indijskoj državi Mizoram preminuo je 76-godišni muškarac, za koga se vjeruje da je "glava" najbrojnije porodice na svijetu.

Ziona Čana, lider vjerske sekte koja podstiče poligamiju, preminuo je u nedjelju, ostavivši za sobom 38 supruga, 89 dece i 36 unučadi, prenosi BBC.

Vijest je potvrdio predsjednik vlade u Mizoramu, Zoramtanga, koji je na Twitteru izrazio saucešće.

Čana je navodno patio od dijabetesa i hipertenzije.

Ljekari su za novinsku agenciju PTI naveli da se stanje Čane pogoršalo kod kuće u njegovom selu Baktavng Tlangnuam i da je u nedelju uveče prebačen u bolnicu, gdje je po dolasku proglašen mrtvim.

BBC, međutim, navodi da je teško reći da li je Čana zaista bio "glava" najveće porodice na svijetu, jer postoje i drugi koji polažu pravo na tu "titulu".

Takođe je teško procijeniti tačnu veličinu njegove porodice. U jednom medijskom izvještaju se tvrdi da je imao 39 žena, 94 dece, 33 unučadi i jednog praunuka, što cini 181 osobu.

Čana i njegova porodica su neka vrsta lokalne senzacije koja privlači turiste u to selo na sjeveroistoku Indije.

Ogromna porodica živi u četvorospratnoj kući koja nosi naziv "Čuar Tan Run" ili "Kuća nove generacije", a koja broji čak 100 soba.

Njegove supruge dijele spavaonicu u blizini Čanine privatne spavaće sobe, izvijestili su ranije lokalni mediji.

Ta kuća je glavna turistička atrakcija u toj državi, a ljudi iz cijelog svijeta hrle ka selu kako bi zavirili u njihov porodični životni stil.

Prema Rojtersu, Čana je rođen 1945. godine. Svoju najstariju suprugu, koja je tri godine starija od njega, upoznao je kada je imao 17 godina.

Porodica je dio hrišćanske sekte - poznate kao "C hana Pawl" - koja ima oko 2.000 sljedbenika. Sektu, koja dozvoljava poligamiju za muškarce, osnovao je Čanin deda 1942. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije