Život

Pratite nas na Google news

Prijatelji u ime pokojnog druga obnovili crkvu

Prijatelji u ime pokojnog druga obnovili crkvu
Foto: Eparhija zahumsko-hercegovačka | Prijatelji u ime pokojnog druga obnovili crkvu
Vesna Duka

TREBINJE - U obnovljenoj crkvi svetog Pavla, nadomak Pavlove pećine, koja se nalazi na brdu iznad Petropavlovog manastira kod Trebinja, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje sveštenstva i monaštva ove eparhije.

Do obnove crkve došlo je zalaganjem nekolicine prijatelja pokojnog Trebinjca Žarka Vučića i njegove majke Slavke, te sestrinstva Petropavlovog manastira, na čelu s igumanijom Pavlom.

"Ideja je nastala spontano, jer smo htjeli da, u ime našeg pokojnog prijatelja Žarka,  pomognemo obnovu crkve pa smo u junu počeli s radovima. Radili smo oko mjesec dana, a Žarkova majka Slavka donirala je sredstva za krov", objasnio je Žarkov prijatelj Milan Prelević, koji je učestvovao i u obnovi crkve.

Zahvalnost za izgrađeni hram, ali i ponos zbog iskazane ljubavi prema bogu i ljubavi koju su majka i prijatelji iskazali prema pokojnom Žarku, istakao je episkop Dimitrije u svojoj besjedi.

"Ovaj hram je nastao iz naših raznih darova božjih, predstavljajući tako dio svog odnosa prema našem pokojnom bratu Žarku, što je jedna divna priča i velika utjeha i radost, ali i veliki ponos koji se osjeća zbog toga što smo mi hrišćani shvatili kako da svoju tugu preobrazimo u radost, kako da svoju ranjenost preobrazimo u utjehu i ljubav jednih prema drugima", kazao je episkop Dimitrije na prvoj službi u crkvi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije