Život

Prodali kćerkinu nevinost na Facebooku, proglasili je najskupljom ženom

Prodali kćerkinu nevinost na Facebooku, proglasili je najskupljom ženom
Foto: Daily Mail | Prodali kćerkinu nevinost na Facebooku, proglasili je najskupljom ženom

Djevica iz Južnog Sudana prodana je na Facebooku bogatom biznismenu za 500 krava, tri luksuzna automobila i 8.855 evra.

Fotografija 17-godišnje djevojke objavljena je na Facebooku 25. oktobra, a u postu se navodi da su petorica muškaraca učestvovalo na aukciji, piše "Daily Mail".

Bogati biznismen, koji je ponudio najviše, navodno je ocu djevojke dao više od 500 krava, tri luksuzna automobila i 8.855 evra kao miraz, objavila je najveća organizacija za prava djevojaka "Plan International".

Djevojka se udala za biznismena 3. novembra, prenosi britanski medij.

Fotografija djevojke u vjenčanici podijeljena je na raznim društvenim grupama, a mediji su je prozvali "djevičanskom nevjestom" i "najskupljom ženom u Južnom Sudanu".

"Plan International" upozorio je da bi njena aukcija mogla podstaći druge porodice da koriste društvene mreže kako bi dobili veći miraz za svoje kćerke i pozvao je nadležne i Facebook da poduzmu mnogo strožije mjere.

Facebook je objavio da je uklonio post i istakao da "bilo koja forma trgovine ljudima nije dozvoljena na ovoj društvenoj mreži".

Uprkos tome što je legalno doba za stupanje u brak 18 godina, više od 50 odsto djevojčica iz Južnog Sudana udaje se puno ranije, podaci su UNICEF-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije