Život

Pratite nas na Google news

Promjenom navika sretniji zakoračite u novu godinu

Promjenom navika sretniji zakoračite u novu godinu
Foto: N.N. | Promjenom navika sretniji zakoračite u novu godinu
N.N.

Kako se približavamo novoj godini, po prirodi, sumiramo staru i razmišljamo o tome šta ćemo bolje da radimo u sljedećoj godini i kako da se u njoj još bolje osjećamo.

Mi vam predlažemo da donesete ove četiri odluke koje će vam život učiniti znatno kvalitetnijim.

1. Zdrav način života kao rutina

Zdrave navike ne usvajaju se preko noći. Prema nekim izvorima, potreban je barem 21 dan da nam neka radnja postane dio svakodnevne rutine. U tom procesu najbitnije je da se držite unaprijed zadanih odluka. Primjera radi, odlazak na spavanje uvijek u isto vrijeme ili reći ”NE” nezdravom obroku.

2. Uvedite jutarnje rituale

Po jutru se zaista dan poznaje, zato prije nego što krenete u jurnjavu i suočavanje sa svakodnevnim obavezama, odvojite malo vremena samo za sebe. Ustanite ranije i posvetite vrijeme sebi.

3. Odredite neko vrijeme u danu/nedjelji koje ćete provesti bez “modernih tehnologija”

Kako biste se prije svega spojili sa sobom, ali i drugim ljudima, potrebno je, makar ponekad, distancirati se od tehnologije.  Izgasite telefon na sat vremena dok čitate knjigu, dok ste sa prijateljima na piću, dok ste sa porodicom, sa voljenom osobom… Bez telefona, koji vas prekida, vrijeme provedeno sa nekim ili dok radite nešto biće znatno kvalitetnije.

4. U svoj raspored jednom nedjeljno zabilježite “moje vrijeme”

Deset minuta meditacije ili najobičnija šetnja prirodom uveliko vam mogu pomoći u ostvarivanju balansa u svakodnevnom životu. Svakoj osobi je potrebno da se posveti sebi. Odvojite 1 sat u toku nedjelje kada ćete raditi bilo šta što vas ispunjava.

 

(lepotaizdravlje.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije