Život

Pratite nas na Google news

Razveo se i ušao u vezu sa dvije žene: Sada svi skupa žive srećno

Razveo se i ušao u vezu sa dvije žene: Sada svi skupa žive srećno
Foto: Facebook | Razveo se i ušao u vezu sa dvije žene: Sada svi skupa žive srećno
N.N.

Preduzetnik Šaj Fišerman bio je u braku sa svojom suprugom Danijelom 19 godina kada je shvatio da nije srećan. Ovaj 46-godišnjak iz Pensilvanije osjetio je da ga priroda monogamije koči da bude ispunjena ličnost. Inspirisani TV emisijom o poliamoriji, Šaj i Danijela odlučili su da svoj brak učine "otvorenim". Ali situacija nije prijala Danijeli i oni su se razveli prije šest godina.

Međutim, 2016. godine Šaj je upoznao dvije nove žene, Leu (40) i Krisi (41), na sajtu za pronalaženje partnera. Sada, Šaj, Lea i Krisi imaju otvorenu vezu, ali svaka osoba ima odnose sa partnerima sa strane, kako emocionalno, tako i seksualno.

Lea dijeli Šajevu strast da se zalaže za slobodu odnosa i zajedno su stvorili poliamornu zajednicu. Šaj vjeruje da će javnost prihvatiti ne-monogamiju kao legitiman životni stil.

He claims that being with just one woman prevented him 'growing as a person'.

Posted by LADbible on Wednesday, September 30, 2020

Danijela nije ponovo stupila u vezu sa Šajem od razvoda, ali i dalje živi s njim, njihovo troje dece i Šajeve dvije djevojke.

"Bili smo zajedno oko 19 godina i stvari su se promijenile nakon 13 godina u našem braku", objasnio je Šaj za britanski "Metro".

Navodi da je oduvijek preispitivao monogamiju i život sa jednom osobom.

"Tada sam vidio emisije o poliamoriji i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo sasvim novu perspektivu i apetit da naučim više o etičkoj ne-monogamiji", rekao je Šaj ovom listu.

Šaj je ubrzo nakon toga upoznao Leu i Krisi.

"Upoznao sam Krisi pet mjeseci nakon što sam upoznao Leu. Naša dinamika trijade ima uspone i padove. Imamo vremena kada se fokusiramo jedni na druge i kad se povučemo", navodi Šaj.

Dodaje da ni Lea ni Krisi nikada nisu imale dugogodišnjeg partnera.

Kada su se Šaj i Danijela razveli, počela je da se viđa sa drugom osobom. Nešto kasnije, Danijelin novi partner Majk uselio se u imanje koje deli sa Šajem, Leom i Krisi, a koju Šaj naziva "zajednicom".

"Kad je riječ o ličnom rastu, poliamorija mi je omogućila da eksponencijalno rastem i emocionalno, i erotski, i duhovno, i profesionalno, a imao sam priliku da služim većem broju ljudi", rekao je Šaj za "Metro", dodajući da je i svojoj djeci objasnio koncept poliamorije.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije