Život

Pratite nas na Google news

Rođena u pabu: Prešla pola svijeta da tu popije prvo pivo

Rođena u pabu: Prešla pola svijeta da tu popije prvo pivo
Foto: Twitter | Rođena u pabu: Prešla pola svijeta da tu popije prvo pivo
N.N.

Tinejdžerka iz Velike Britanije Izabel Kejsi proputovala je 7.500 kilometara da bi, kao punoljetna osoba, svoje prvo pivo popila u pabu u kom je neočekivano rođena prije 18 godina.

Izabel je rođena 14. februara 2002. godine u Hartford Mil pabu u Vajtonu, nedaleko od Kembridža. Porodica se 2006. preselila u Vankuver, ali obećali su da će se vratiti kako bi proslavili kćerkino punoljetstvo.

"Popiće pintu (malo više od pola litra) Grin King IPA piva jer je to deo našeg nasljeđa", rekao je Izabelin otac Nil.

Njegova supruga Nikola, tada medicinska sestra u obližnjoj bolnici Papvort, osjetila je snažne kontrakcije dok je pila kafu u pabu sa prijateljima.

Kada je stigao Nil, krenuli su prema bolnici, ali je Nikoli na parkingu pukao vodenjak pa se vratila u pab i tu rodila Izabel, zbog čega su kasnije odlučili da će njihova kćerka prvu pintu piva da popije upravo u tom engleskom pabu.

"Oduvijek sam verovao u engleski i evropski način odgajanja mladih kada je posredi sigurno konzumiranje alkohola. Uz to, reč je o pivu koje se prilično razlikuje od hladnog gaziranog kanadskog piva", rekao je Nil, koji je i sam bio naučnik u kliničkoj bolnici Papvort.

Mlada Izabel, koja se nada da će sljedeće godine u Britaniji upisati studije biologije, rekla je da je bila jako uzbuđena što se vratila na mjesto gdje je rođena i da je "priča o njenom kul djetinjstvu u Engleskoj postala svojevrstan zaštitni znak njenih žurki u Kanadi", prenosi Index.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije