Život

Sanjanka zahvaljuje dobrim ljudima: Prikupljen novac za operaciju bubrega

Sanjanka zahvaljuje dobrim ljudima: Prikupljen novac za operaciju bubrega
Foto: N.N. | Sanjanka zahvaljuje dobrim ljudima: Prikupljen novac za operaciju bubrega

SANSKI MOST - Za potrebe liječenja Saudine Behremović (36), Sanjanke kojoj je za spas života neophodna hitna transplantacija bubrega, prikupljena su sva potrebna sredstva u iznosu od 100.000 maraka.

Humanitarna akcija, koja je trajala posljednjih nekoliko mjeseci, na ovaj način je okončana i slijedi odlazak u Francusku, gdje bi se na klinici u Grenoblu trebalo da se obavi pomenuta operacija.

"Zahvaljujem svim dobrim ljudima, udruženjima, kolektivima i pojedincima koji su donirali neophodna sredstva i pružili mi na taj način nadu u bolji život", istakla je Behremovićeva.

Prema njenim riječima, operativni zahvat će biti obavljen u sklopu programa koji sprovodi humanitarna organizacija 'Otvorena mreža', koja pomaže projekte liječenja građana Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

Saudinina majka Sabina Smaka ponudila se kao donor bubrega za kćerku.

Podsjećamo, Saudina je majka 14-godišnje kćerke, a prije izvjesnog vremena teško su joj oboljeli bubrezi i od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru.

Međutim, liječnici su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas. Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući pomenutoj nevladinoj humanitarnoj organizaciji, preko "Otvorene mreže" organizovana je humanitarna akcija te su u kratkom roku prikupljena neophodna sredstva za operaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije