Život

Sanski berberin velikog srca podržava sve humanitarne akcije

Sanski berberin velikog srca podržava sve humanitarne akcije
Foto: N.N. | Sanski berberin velikog srca podržava sve humanitarne akcije

SANSKI MOST - Sanski berberin Đenan Arnautović među stanovnicima grada na devet rijeka poznat je kao vrstan majstor, ali i kao čovjek velikog srca i široke duše koji nesebično radi u dobrotvorne svrhe.

Gotovo da nema niti jedne humanitarne akcije koja se dogodila u posljednjih desetak godina, a da je Arnautović svesrdno nije pomogao odričući se dnevnih ili sedmičnih pazara kako bi pomogao ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovih dana odlučio je sopstvenu višednevnu zaradu uplatiti na humanitarni račun koji je otvoren kako se pomoglo Sanjanki Merisi Međedović Zahirović, kojoj je nedavno dijagnosticiran najteži oblik karcinoma pluća.

S obzirom na komplikovanost domaćeg zdravstvenog sistema i hitnost da se pomogne oboljeloj ženi, pojavila se mogućnost da njeno liječenje otpočne u jednoj poznatoj turskoj klinici.

Međutim, da bi se to ostvarilo, neophodno je prikupiti značajna materijalna sredstva koja porodica oboljele jednostavno nema.

"Ni trenutak nisam razmišljao kada sam čuo da Merisi treba pomoć i nadam se da ću sopstvenim primjerom motivisati druge kako bi što prije bio prikupljen neophodan novac. Kao i obično, mušterije znaju prepoznati ovakve situacije, pa je i posla više nego obično. Sve što zaradim narednih dana, uplatiću na humanitarni račun", kaže Arnautović za "Nezavisne".

O ovom sanskom berberinu svi imaju samo riječi hvale, a on skromno ističe kako je saznanje da je nekome pomogao za njega najveća moguća nagrada.

"Čovjek je prolazan na ovom svijetu, a dobra djela su ono po čemu će te neko pamtiti i spominjati. Tako i ja pokušavam da ne prolazim malen ispod zvijezda", uz osmijeh kaže Arnautović.

Inače, on potiče iz poznate porodice frizera iz Mrkonjić Grada, koja se generacijama bavi pomenutim zanatom, a prije nešto više od dvije decenije, poslije ratnih događaja, doselili su se u Sanski Most.

"Zanat sam naučio uz oca, još kao dijete drugovao sam s makazama i britvom, ali sam se tokom života bavio drugim poslovima. Ipak, nakon očeve smrti, sticajem okolnosti, odlučio sam da preuzmem radnju, jer nam je ovaj zanat, kako izgleda, životni usud", kaže na kraju humani sanski berberin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije