Život

Slavko i Geri pješače od Beča do Međugorja, hodočašće dugo 870 km

Slavko i Geri pješače od Beča do Međugorja, hodočašće dugo 870 km
Foto: Facebook/Boce Brcko Distrikt | Slavko i Gari pješače od Beča do Međugorja, hodočašće dugo 870 km

BEČ - Slavko (54) i Geri (38), stanovnici Beča, krajem februara krenuli su na neobičnu misiju: naime, oni će pješke preći 870 kilometara, od Beča do svetilišta u Međugorju, prenosi austrijski Heute.at.

Na samom početku posta, ova dvojica vjernika su odlučili, ne samo da se odreknu slasnih jela, već su imali poseban plan: otići će od Beča do poznatog bh.svetilišta i to pješke!

I tako, njihovo hodočašće započelo je 25.februara, a krajnji cilj im je krševiti predio u BiH gdje se svojevremeno, tačnije 1981. godine, ukazala Gospa.

Inače, mnogi vjernici na ovom mjestu pronalaze spokoj i ozdravljenje, a Geri i Slavko samo žele da se na tom mjestu pomole za mir i zdravlje.

Svoje neobično putešestvije dokumentuju putem Facebooka, gdje sa svojim pratiocima dijele iskustva sa putovanja.

Oni su krenuli iz Beča, preko Mađarske i Hrvatske i nedavno su već prešli granicu BiH. Iako su na putu tek nešto više od 10 dana, skoro su prešli polovinu od 870 kilometara.

Na samom početku putovanja sa sobom su imali i kolica, koja su napunili namirnicama, ali su ih ostavili u Mađarskoj kako bi put nastavili sa manje prtljaga. Jedino što su im vremenske neprilike zadavale probleme, ali i to je sada za njima.

Inače, nakon posjete Međugorju, u Beč se, ipak, neće vratiti pješke.

"Po njih će doći auto u povratku", izjavila je Slavkova supruga Ružica za Heute.at.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije