Život

Pratite nas na Google news

Slike gole Džeki Kenedi kriju tajnu surovosti njenog muža

Slike gole Džeki Kenedi kriju tajnu surovosti njenog muža
Foto: N.N. | Slike gole Džeki Kenedi kriju tajnu surovosti njenog muža
N.N.

Fotografije Džeki Kenedi kako opušteno šeta plažom na ostrvu Skorpios u Grčkoj bez ijedne krpice na sebi izazvale su pravi paparaco skandal sedamdesetih godina prošlog vijeka. No prije nekoliko godina isplivala je informacija i da je slike medijima dao upravo njen muž Aristotel Onazis.

Ovo tvrdi Kristofer Anderson, autor knjige "Dobar sin: Džon Kenedi mlađi i majka koju je volio", piše Dejli mejl.

U knjizi autor tvrdi da su fotografije bile dio prljave kampanje koju je Onazis vodio protiv bivše prve dame Amerike u periodu kada je njihov brak već upao u krizu i kada je razvod bio izvjestan.

Fotografije su preplavile magazine širom svijeta izazivajući jedan od prvih paparaco skandala. Knjiga se prevashodno bavi Kenedijem mlađim, sinom predsjednika Džona Kenedija i Džeki, ali su u njoj detaljno opisana i maltretiranja koje je Onazis priređivao svojoj mladoj ženi, koju je stalno u intervjuima zvao Udovica aludirajući na njen prvi brak.

Džeki se za Aristotela udala 1968. godine na opšte iznenađenje i uglavnom nezadovoljstvo članova porodice i prijatelja. Ipak, problemi su odmah počeli. Autor tvrdi da je odmah nakon vjenčanja Aristotel ostavio Džeki samu dvije nedjelje, koje je navodno proveo na "poslovnom putu".

Onazis je sve vrijeme braka bio u javno-tajnoj aferi sa operskom pjevačicom Marijom Kalas koristeći sve svoje medijske veze kako bi ponižavao Džeki, tvrdi autor knjige.

"Umoran od činjenice da se Džeki stalno žali na povredu privatnosti i uznemiravanje medija, Aristotel je lično dao deset fotografija, kao i detaljnu mapu i vrijeme kada će udovica biti na plaži", piše Anderson o trenutku kada je došlo do nastanka spornih fotografija.

Zbog njih je Džeki zaradila nadimak "Grm od milion dolara", a njena djeca su bila godinama ismijavana, prenosi Istorijski zabavnik.

Nesvjesna da upravo njen muž stoji iza ovog incidenta Džeki je planirala da tuži medije. Umjesto toga, stigao joj je zahtjev za razvod braka.

Onazis je i inače bio poznat kako osoba koja uživa u pažnji medija i sam poziva paparace da ga slikaju dok večera sa svojom ljubavnicom.

"Je**m Mariju Kalas, je**m Džeklin Kenedi i je**no sam bogat!", pohvalio se jednom Onazis.

Ironično, Aristotel nije doživeo da dočeka razvod. Umro je u martu 1975. godine. Džeki Kenedi Onazis preminula je u Njujorku punih 19 godina kasnije - 19. maja 1994.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije