Život

Smiljana Marinković: Volim tufne u svim bojama

Smiljana Marinković: Volim tufne u svim bojama
Smiljana Marinković: Volim tufne u svim bojama

Smiljana Marinković, mlada glumica, dobitnica, sad već prošle godine, nagrade za najbolju mladu glumicu na Međunarodnom festivalu mladog glumca u Banjaluci "Zaplet 06", otkriva kako nije zakleti modni poklonik i da kreira lični ukus onako kako joj se to dopada i po cijeni koja joj odgovara.

Kaže da obožava haljine i često ih nosi. Najčešće one A kroja, ali u posljednje vrijeme i one malo uže.

"Haljine su mi uglavom jednostavne i uvek ih ukrasim nekim detaljem. Ne volim prekratke haljine, ali ni one do ispod kolena. Ne dajem mnogo novca na garderobu. Mislim da se i sa relativno malo novca možemo odlično oblačiti. Stil je besplatan. Ne robujem etiketama, ali postoje adrese na koje se često vratim", priča nam Smiljana, koja živi u Banjaluci.

Ova simatična glumica priznaje da je, kao i svaka žena, luda za cipelama i da novac štedi jedino za obuću.

Iako garderobu nikad ne bira zbog boje, već zbog modela, dodaje kako voli crnu, crvenu, krem, sivu, kao i tufne u svim veličina i bojama.

Osim satova, drugi nakit ne nosi. Fetiš su joj sitnice i detalji, zanimljive šnalice, rejfovi, trake…

"Ono što posebno volim su cvetovi koje mi pravi moja tetka. Imam ih više od 40. U raznim bojama, raznih meterijala i tehnika izrade. Nosim ih kao bedževe, šnale i ukrase na torbama", kaže ova glumica.

Kada se sprema za izlazak, odvoji više vremena, ali nije od onih djevojka koje se spremaju po cijeli dan.

"Ne šminkam se mnogo, uglavnom je to uvek isto, tečni puder, ajlajner, rumenilo, maskra i karmin. Za specijalne prilike dodam i malo senke. U poslednje vreme počela sam za večernje izlaske da stavljam i prajmer, kako bi šminka duže trajala" otkriva Smiljana.

Kaže da joj ne treba mnogo vremena za spremanje ili neki izlazak.

 "U većini slučajeva sam spremna za petnaestak minuta, ali samo ako unapred odlučim šta ću obući. Retko kad se prepustim bespomoćnom stajanju ispred otvorenog ormara i presvlačenju po milion puta, tako da uglavnom unapred smislim kombinaciju", dodaje Smiljana.

Što sto se tiče stila slavnih svjetskih ličnosti, nema nikoga koga bi izdvojila te smatra da je ta moda nama nepristupačna.

"Ali, ako bih pričala o našim poznatim sugrađankama, svakako bih izdvojila Miljku Brđanin, koja je, po mom mišljenju, utkala svoj stil u trenutne trendove", kaže Smiljana.

Ističe da uvijek primijeti lijepo obučenu djevojku ili ženu.

"Na ulicama, ne samo Banjaluke nego i drugih gradova, uglavnom se viđaju devojke isto obučene, robovi trendova po svaku cenu, ali se uvek izdvoje i one sa drugačijim, svojim stilom", kaže Smiljana.

Ističe sa nikad ne bi obukla odjeću sa animal printovima i patike sa platformom.

"A u tu grupu 'nikada' spadaju još i mrežaste čarape, silikonske bretele, lakirana jakna i kožne pantalone. Ali nikad ne reci nikad", govori kroz smijeh ova mlada glumica.

Kaže da ima dosta osjetjivu kožu, pa koristi kozmetiku po preporuci njene kozmetičarke. Trenutno su to kreme i losioni iz kolekcije "Medical Plants", te dodaje da u torbi uvijek ima punjač za telefon, olovku, neseser sa osnovnom šminkom, gumicu ili šnalu za kosu, malo ogledalo i češalj.

OBAVEZNE STVARI U NESESRU

Tečni puder Vichy

Ajlajner Maybelline

Rumenilo Bourjois

Maskara Avon

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije