Život

Smršao 169 kilograma i spasio se sigurne smrti

Smršao 169 kilograma i spasio se sigurne smrti
Foto: Facebook | Smršao 169 kilograma i spasio se sigurne smrti

Da život može da se promijeni u toku samo jedne noći, dokazuje i priča Harveja Olika (48) koji je svoje zdravlje ugrozio viškom kilograma sa kojima se borio još kao dijete.

Prema njegovim riječima, jednog dana, prije dvije godine je osjetio nemoć, malaksalost, a onda je uslijedila temperatura i kašalj.

@Znao sam odmah da je u pitanju prehlada, ali sam ipak odlučio da odem kod ljekara. Otišao sam i ostao četiri dana na intezivnoj njezi", rekao je Olik koji je u tom periodu imao 273 kilograma.

Njegovo zdravstveno stanje je bilo ugroženo zbog viška kilograma i najmanja prehlada je mogla biti kobna po njegov život.

"Ljekari su mi rekli da sam bio na 'vratima smrti', jer je moje tijelo bilo u užasnom stanju. Bilo je zastrašujuće, ali sam i pored toga zahvaljivao Bogu što sam živ i što mogu da jedem", ispričao je ovaj čovjek.

Međutim, nadu da će moći da nastavi sa starim navikama, srušio je doktor koji je rekao da ukoliko ne zaboravi stari način života neće još dugo poživjeti.

"Umrećeš u roku od dvije godine ako ovako nastaviš. Moraš da preduzmeš nešto. Rekao mi je doktor i tada sam shvatio ozbiljnost situacije", prisjeća se Harvej.

On je u jednom intervjuu otkrio kako je izgledao jedan njegov dan i koju količinu hrane je unosio u organizam.

"Pojeo bih doručak za dvije osobe, a na putu do posla bih svratio do restorana sa brzom hranom i naručio burgere i čokoladu. Za ručak sam jeo pomfrit, kebab, a kada bih došao kući s posla, pojeo bih i hranu koju je supruga spremila. Najgore od svega je što sam hranu u većini slučajeva jeo krišom", priča Harvej.

Kada je shvatio da je bio na ivici života, Harvej je odlučio da promijeni životne navike i već dvije godine strogo vodi računa o ishrani.

"Smršao sam 169 kilograma i osjećam se kao drugi čovjek. Poslije dugi niz godina, napokon mogu da idem sa ženom u bioskop, kupovinu, planinarenje, šetnju, radim sve ono što nisam mogao zbog kilaže", kaže Olik i dodaje da od 2022. godine planira da krene u teretanu i da napiše knjigu o mršavljenju, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije