Život

Supružnici umrli isti dan nakon 71 godine braka

Supružnici umrli isti dan nakon 71 godine braka
Foto: ABC news | Supružnici umrli isti dan nakon 71 godine braka

Supružnici Herbert i Merilin Frances Delejgl koji su zajedno proveli 71 godinu u braku umrli su na isti dan, u razmaku od 12 sati.

Herbert i Merilin vjenčali su se četrdesetih godina, a većinu života proveli su sa svojih šestoro djece u Džordžiji u SAD-u.

Kako je ispričala njihova porodica, 94-godišnji Herbert umro je prvi oko dva sata poslije ponoći, a njegova udovica, 88-godišnja Merilin preminula je 12 sati kasnije.

Njihova ljubavna priča započela je u kafiću u Vejnsborou u Virdžiniji. Merilin je tada sa 16 godina radila kao konobarica, a Herbert je bio 22-godišnjak koji nije mogao da skine pogled sa nje.

"Stalno sam je gledao kako ulazi i izlazi iz kafića. Nisam skidao pogled sa nje. Dugo mi je trebalo da skupim hrabrosti i pitam je hoće li nekada izaći sa mnom", ispričao je Herbert prošle godine povodom njihove 70. godišnjice braka.

Prvi put su, ispričali su, izašli u kino, a godinu poslije već su se vjenčali.

"Uvijek je bio smiren, strpljiv i pun ljubavi", kazala je Merilin.

Par je živio šest godina u Njemačkoj dok je Herbert služio vojsci, a potom su često mijenjali adrese tokom njegove 20-godišnje službe, navodi se u smrtovnici.

Merilin je bila vođa izviđača, vlasnica cvjećare i veliki ljubitelj životinja. Njena djeca opisala su je kao izuzetno posvećenu majku koja im je pružala sve od sebe kada je otac bio odsutan i po nekoliko mjeseci.

Sa druge strane, Herbert je uživao u pecanju, stolarstvu i radu na farmi.

Njih dvoje iza sebe ostavili su šestoro djece, 16 unučadi, 25 praunučadi i troje prapraunučadi.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije