Život

Surogat majka umrla na porođaju

Surogat majka umrla na porođaju
Foto: Pixabay/Ilustracija | Surogat majka umrla na porođaju

Michelle Reaves iz San Dijega u SAD iza sebe je ostavila supruga Chrisa i njihovo dvoje djece. Preminula je u srijedu dok je na svijet donosila dijete kojem je bila surogat majka, piše Daily Mail.

Tokom porođaja je došlo do takvih komplikacija da su se ljekari morali boriti za njen život, ali pomoći nije bilo, nisu je uspjeli spasiti. Dijete je, srećom, rođeno živo i zdravo. To je drugo dijete koje je nosila kao surogat majka za istu porodicu.

"Michelle će nam zauvijek ostati u sjećanju po tome koliko ljubavi je iskazivala prema svojoj porodici. Imala je najbolju, najsmješniju zabavnu ličnost i uvijek ste se uz nju nasmijali. Michelle i Chris imaju dvoje prekrasne djece, Gagea i Monroeja zbog kojih mi se slama srce, kada pomislim da neće odrastati uz svoju mamu", napisala je njena prijateljica Jaime Herwehe na portalu GoFundMe, gdje je zamolila ljude da finansijski pomognu porodici kako bi Michele dostojno sahranili.

Nije spomenula o kakvim komplikacijama tokom poroda se radilo.

Ljudi su komentarisali objavu, i gotovo svi odreda se slažu da je to velika tragedija i žrtva kako bi se nekome koga ne poznajete darovala mogućnost da postanu roditelji

"Ovo je najstrašnija i krajnja žrtva koju surogat majke preuzimaju na sebe kako bi nesebično pomogli strancima da osnuju svoje porodice. Potpuno sam slomljena zbog vaše porodice i ne mogu riječima izraziti koliko duboko saosjećam s vama. Moliću se da Bog bude uz vas, okruži vas snagom i utjehom kako biste što lakše prošli kroz ovu krizu. Bog vas blagoslovio", napisao je jedan čitalac u komenarima. 

"Radim u svijetu surogatstva i ovo je nevjerovatno tužno. Neka sjećanje na Michaele bude blagoslov svima koji su je poznavali", još je jedan od komentara.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije