Život

Terapeut koji je tvrdio da može "izliječiti" homoseksualnost je gej

Terapeut koji je tvrdio da može "izliječiti" homoseksualnost je gej
Foto: Ilustracija | Terapeut koji je tvrdio da može "izliječiti" homoseksualnost je gej

Norman Goldvaser, direktor centra "Horizon Psychological Services" iz Majamija i terapeut koji se reklamirao tvrdnjom da "liječi homoseksualnost" zapravo je gej.

Terapeut, koji je izjavljivao da je homoseksualnost zapravo nešto poput opsesivno-kompulsivnog poremećaja i da može to da "izliječi", pod nadimkom "vrućidlakav72" (hotnhairy72) tragao je za mlađim muškarcima na ljubavnim aplikacijama.

Uz to što je objavljivao svoje gole fotke na aplikaciji, među interesima su mu bile eksplicitne seksualne aktivnosti, ali i oženjeni muškarci.

Otkrio ga je jedan od njegovih bivših "pacijenata", koji je informaciju proslijedio LGBT organizaciji "Truth Wins Out" (Istina pobjeđuje) koja je napravila profil pod imenom Brendon i razotkrila slavnog "terapeuta". Dogovorili su s njim susret u jednom motelu, a kada se Goldvaser pojavio dočekao ga je osnivač te organizacije Vejn Besen.

Goldvaser je prvo pokušao da tvrdi da to nije bio on na aplikaciji, ali onda je priznao i molio za milost, izjavio je Besen za američke medije.

Goldvaser je potom izdao saopštenje za javnost u kojem je naveo:

"Činjenica da je ova vijest dospjela u javnost je nevjerovatno bolna, ali je i pokretač koji će me natjerati da potražim pomoć. Toliko sam ljudi pomogao, ali je žalosno što nisam pomogao sebi. Ne opravdavam svoje ponašanje i duboko se izvinjavam zbog bola koji sam uzrokovao ljudima."

Navedena LGBT organizacija još jednom je upozorila na štetnost Goldvaserovih tvrdnji te su naglasili da je on počinio prevaru, lagao klijente i njihovo mentalno zdravlje izložio negativnom djelovanju.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije